Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

SAINT PATRICK'S DAY LJUBLJANA

Festivalna dvorana Ljubljana, 14. Marec 2018

Irski nacionalni praznik je 17. marca, na dan svetega Patrika in praznovanje tega praznika se je iz Irske sčasoma razširilo v mnoge države sveta. Praznik je tudi priložnost za predstavitev bogate irske kulture, tradicije, talentov ter dosežkov Ircev iz različnih okolij. 
Zlati zob in agencija Lip Art events, s podporo Veleposlaništva Irske v Ljubljani, vas vabimo na praznovanje irskega nacionalnega praznika v Sloveniji, dneva sv. Patrika v sredo, 14. 3. 2018 v Festivalni dvorani. 

Nastopajo: 
Dónal Lunny (bouzouki), Pádraig Rynne (concertina), Noreia in Šola irskega plesa.

Dónal Lunny je irski etno glasbenik in producent, ki je na čelu preporoda irske tradicionalne glasbe že vse od začetkov svoje glasbene kariere. Kot glasbenik in producent je sodeloval z mnogimi irskimi glasbeniki pa tudi z zvenečimi imeni svetovne glasbe, kot so Kate Bush, Mark Knopfler, Bono, Elvis Costello in drugi. Z levo roko igra buzuki, kitaro, tolkalo bodhran in klaviature.
www.allmusic.com/artist/dónal-lunny-mn0000183699/biography

Pádraig Rynne – »fRoots magazine« je njegovo etno glasbo opisal kot eno od najbolj svežih zvokov irske glasbe. Glasbeni virtuoz je skladatelj in producent, ki igra harmoniko concertino. Je pionir v irski tradicionalni glasbi, ki ji je dodal zven eksperimentalne, improvizirane, jazz in elektronske glasbe. 
http://padraigrynne.com/

Irsko zveneči godci skupine Noreia v našem prostoru že nekaj let aktivno ustvarjajo na področju irske, škotske in bretonske tradicionalne glasbe. Zasedba izkušenih mladih glasbenikov preigrava etno glasbo, a ne vedno na povsem tradicionalen način. 
www.facebook.com/noreia.band/

Ideja o Šoli irskega plesa se je porodila Irki Joan McIntyre, ki je živela v Sloveniji. Po selitvi nazaj na Irsko pred leti je vodenje šole predala Katji Granda. Vse od odprtja leta 2005 ŠIP nudi sproščene, zabavne in energije polne ure plesa. Znotraj šole deluje tudi skupina za nastopanje, ki z velikim uspehom predstavlja enega najbolj razpoznavnih elementov irske kulture.
http://irskiplesi.com/

Embassy of Ireland Ljubljana
LIP ART events
Klub Zlati Zob

 

 Odgovorni organizator prireditve:

LIP ART D.O.O.

Medvedova cesta 28

1000 Ljubljana