Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Romana Kranjčan se je na slovenski glasbeni sceni uveljavila predvsem z otroškimi pesmimi. Tokrat pa vas bo očarala s svojimi, marsikomu manj znanimi, šansoni. Prepričala vas bo s svojo izvrstno interpretacijo, s spontanostjo in pristnim stikom s publiko. Na koncertu jo bodo spremljali Gregor Ftičar na klavirju, Miha Koren na kontrabasu in Kristijan Krajnčan na bobnih.

Romana Kranjčan je sicer posnela 15 kaset in zgoščenk za otroke, ustvarila šest muzikalov in več plesno-glasbenih predstav za otroke ter knjige z notnim zapisom. Za svoje delo je prejela 5 zlatih petelinov, srebrno in zlato ploščo ter druge nagrade. Posnela je tri avtorske plošče s šansoni: »Nekaj je v zraku (2004)«, »Vonj po ljubezni (2008)« in »Manjka mi, manjka (2011)«.

Nastopila je v dveh muzikalih za odrasle. Njene pesmi, ki jih je sama poimenovala »romančice«, so ljubezensko obarvane, v njih pa je tudi veliko žlahtnega humorja in samoironije. Ustvarila jih je skupaj s priznanimi slovenskimi pesniki in glasbeniki kot so Tone Pavček, Andrej Rozman Roza, Feri Lainšček in drugi. Udeležila se je festivalov Pop delavnica, Slovenska popevka, Melodije morja in sonca ter Festivalov slovenskega šansona.

 

Zasedba:

  • Romana Kranjčan: vokal
  • Gregor Ftičar: klavir
  • Miha Koren: kontrabas
  • Kristjan Kranjčan: bobniOdgovorni organizator prireditve:

KUD ARHITEKA

Dunajska 49

1000 Ljubljana