Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

ROCK OTOČEC 2013: PAPA ROACH, BILLY TALENT, DUBIOZA KOLEKTIV …


Slogan"manj blata – več muske" bodo  letošnji nastopajoči dodobra opravičili. Poleg sproščenega okolja je eden najodločilnejših razlogov za obisk festivala nastop ameriške skupine Billy Talent in zasedbe Papa Roach, ki v Slovenijo prihajata prvič!
Ob dveh velikih pa prvič na odru Rock Otočca tudi trenutno najbolj vroča skupina v regiji – Dubioza Kolektiv. Z mešanico reggaeja, duba in rocka s tradicionalnimi zvrstmi Balkana je z zadnjim singlom Kažu v samo dveh mesecih na Youtubu dosegla več kot milijon ogledov.

V dveh dneh pestrega odrskega dogajanja  bodo oder zatresli še MI2, Elvis Jackson, Niet ,  Let 3, Hamo &Tribute 2 love, Eskobars in mnogi drugi.

Rock Otočec 2013 s selitvijo v Ljubljano doživlja svoj drugi premik v skoraj dvajsetletni zgodovini. Nova lokacija na Ježici v Laguni omogoča kakovostno kampiranje v urejenem, 2,5 ha velikem kampu, izvedbo glavnih koncertov na 1 ha velikem travniku in presežek – dnevne in nočne bazenske užitke na prav tako ogromnem bazenu.

Glasbeno dogajanje pa bodo popestrile tudi dnevne in nočne atrakcije, nastopi stand up komikov, Improleptikov, od Jonasa do Pižame ... Običajen rockotoški program, ki letos zaradi bazenov ponuja še več. Poleg rock afterja še chill out pool party in elektronski oder.
In še dodatek: vsi obiskovalci Rock Otočca lahko ob primernem spruščujočem programomu  (doplačilo  7 evrov)  preživijo še nedeljski dan  na Kopališču Laguna.

BILLY TALENT
Band je obkrožil ves svet in v dvajsetih letih delovanja pobral vidne glasbene nagrade kot so MTV Awards, MuchMusic, JunoAwards, in EchoAwards. Gostovali so na vseh najvplivnejših svetovnih festivalih in bili na Rock am Ringu tudi eni od nosilcev festivala. 6. julija pa prihajajo na Rock Otočec 2013!
Kanadska zasedba Billy Talent (1993), svoje vplive črpa iz starega punka, novega punkrevivla, sodobnega hardcora in emocora. V duhu nenehnih glasbenih prepihov četverica ustvarja v Torontu. Odmev tega je zanosa in cinizma poln zadnji album, ki ga predstavljajo v sklopu turneje DeadSilence.
Z albumom DeadSilence želijo svetu sporočiti, da je življenje veliko večkot le denar in materialne dobrine. Kot pravi Kowalewicz: "Life is real. So go for a walk, turnyourphoneoff. Go get some sun on yourface. Get some perspective."

PAPA ROACH
PapaRoach je ameriška rock skupina iz Kalifornije, ki je v 20 letih delovanja prodala več kot 18 milijonov albumov po vsem svetu. Med njimi sta kar dva postala platinasta, eden pa zlat. Njihov najnovejši album TheConnection so izdali lanskega oktobra in ga pravkar predstavljajo na ameriški, od začetka junija pa še na evropski turneji.
Njihovi koncerti so množično obiskani zaradi divje energije in pesmi, ki so okužile množice: "Last Resort", "She Loves Me Not", "Getting Away with Murder", "Scars", "...To BeLoved", "Forever", "Hollywood Whore" in "Lifeline".
So skupina, ki skuša razbiti mejo med metalom, hardcorom, punkrockom in popom. To se kaže tudi na zadnjem albumuTheConnection, ki bo del programa na Rock Otočcu. Kritiki so ga označili kot »morda najbolj sodobno zveneč album benda, čeprav je še vedno spoštljiv do nu-metal zvoka. Gre za pogumen podvig z dodanimi elektro efekti. Tudi po 20 letih ostajajo samosvoji in vsemu navkljub divji in ostri. Celo bolj kot smo mislili doslej.«