Robert Plant & Saving Grace ft.Suzi Dian - Nakup vstopnic

Robert Plant & Saving Grace ft.Suzi Dian

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

VKLJUČILI SO GA V ROCK & ROLL HALL OF FAME, V ČASU SVOJE BOGATE KARIERE JE Z VSEMI PROJEKTI PRODAL SKUPNO VEČ KOT 300 MILIJONOV PLOŠČ.

ŽIVEČA IKONA NA SVETOVNI GLASBENI SCENI, EDEN NAJLEPŠIH GLASOV V ZGODOVINI ROCK GLASBE, V AVDITORIJ PORTOROŽ PRIHAJA

ROBERT PLANT

presents

SAVING GRACE

Feat. SUZI DIAN

24 AVGUST 2023 (ob 20:30) - AVDITORIJ PORTOROŽ

VOKALIST LEGENDARNE SKUPINE LED ZEPPELIN NAPOVEDUJE

EDINSTVEN NASTOP V PORTOROŽU.

PREDSTAVIL BO AKUSTIČNI PROJEKT SAVING GRACE, KATEREGA REPERTOAR ZAJEMA NJEGOV BARVIT GLASBENI OKUS, OD FOLKA, PREK DUHOVNE GLASBE, DO TRADICIONALNEGA BLUESA.

Je živa legenda na svetovni glasbeni sceni in spada med najboljše pevce v zgodovini rocka. V času svoje kariere je z vsemi glasbenimi projekti prodal več kot 300 milijonov plošč in bil vključen tudi v Rock & Roll Hall of Fame: Robert Plant, pionir hard rocka pri Led Zeppelin, napoveduje novo solistično turnejo z nepogrešljivim poletnim koncertom v Avditoriju v Portorožu.

Robert Plant je s skupino Led Zeppelin postal kultna osebnost glasbene zgodovine. Po koncu skupnega ustvarjanja z britansko skupino ga je umetniška radovednost gnala k drugim zvokom, s solo projektoma Band of Joy in Sensational Space Shifters je raziskoval psihedeličnost in severnoafriško glasbo, s ploščami, ki jih je posnel z Alison Krauss pa se je podal v svet countryja in folka. Vse to ga je vodilo do akustičnega projekta, ki ga bo to poletje v živo predstavil v Sloveniji.

Skupina Saving Grace bo na odru nastopila v zasedbi Robert Plant (vokal), Suzi Dian (vokal), Oli Jefferson (tolkala), Tony Kelsey (mandolina, baritonska in akustična kitara) in Matt Worley (banjo, akustična in baritonska kitara, cuatro), premierno pa se je predstavila v začetku leta 2019 z vrsto koncertov presenečenja v manjših dvoranah v Angliji, Walesu in na Irskem, čemur je sledila trojica koncertov v Veliki Britaniji kot predskupina izjemnim Fairport Convention.

Na nastopih v intimnem vzdušju je skupina izvajala repertoar "glasbe, ki se napaja iz sanjske pokrajine valižanskih mark", pesmi, ki zajemajo Plantove različne okuse in vplive, zlasti njegovo neizmerno strast do britanskega in ameriškega folka, duhovne glasbe in tradicionalnega bluesa, vključno s številnimi priljubljenimi priredbami večnih klasik izvajalcev, kot so Doc Watson, Donovan, Moby Grape, Low ter drugi.