riverside - Vstopnice ©

RIVERSIDE

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Eno leto po izjemno hvaljenem obisku naše Katedrale se poljski prog rock mojstri Riverside za zadnje dejanje turneje v podporo odličnemu albumu Wasteland vračajo v Šiško. Ne zamudite še zadnje priložnosti ujeti žive izvedbe ene najbolj cenjenih plošč tega preverjeno vrhunskega benda!


“Riverside so z odlično uigranostjo, domiselnim repertoarjem, odrskimi lučkami in zvokom dali vedeti, da niso po naključju ena najbolj cenjenih progresivnih rock zasedb dandanes.” (Rockline)


“[Riverside] so vredni slehernega trenutka, slehernega srčnega utripa in slehernega zrnca peska v urah minevanja tako danes kot tudi v bodoče.” (Rockonnet)


Zasedba Riverside se je marca 2019 v Ljubljano vrnila s prvo novo ploščo po nenadni smrti ustanovnega člana Piotra Grudzińskega, Wasteland, s katero je dokazala, da tragični izgubi navkljub še vedno spada med velikane prog rock žanra. Album ohranja značilno presunljivo lepoto bendovih kompozicij, podčrtanih z metalsko težo, celokupno pa deluje nadaljevanje bendovega izjemnega drugega albuma Second Life Syndrome, ene najboljših prog rock izdaj vseh časov.


Kot je jasno iz zgoraj navedenih recenzij, bend več kot prepriča tudi v živo, zato nam je v čast, da bodo zaključno balkansko turnejo v podporo albumu Wasteland začeli prav v Šiški. Riverside so pač bend, ki bi ga morali ljubitelji progresivnih zvokov v živo ujeti vsaj enkrat v življenju.


 


Odgovorni organizator prireditve:


Kino Šiška


Trg prekomorskih brigad 3


1000 Ljubljana