Richard Clayderman - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Richard Clayderman

Svetovna turneja ob 40. obletnici glasbene kariere.

Cankarjev dom, Gallusova dvorana, 30. 11. 2019 ob 19:30h.

Večni romantik, katerega je nekoč prva dama Amerike Nancy Reagan, poimenovala “Princ Romantike”, s svojimi razprodanimi koncerti,  že več kot 30 let, navdušuje občinstvo po celem svetu.
Glasbeni velikan, ki je svojo kariero začel že v 70-ih letih , je prepoznaven  po največji svetovni rekordno prodajni uspešnici vseh časov BALADA  ZA ADELINO,  katero je prodal v neverjetni, a resnični nakladi 22 milijonov izvodov in po svojem stilu New Romantic , ki ga je ustvaril sam.

Njegova prelomnica v glasbeni karieri, je nedvomno njegovo odkritje s strani priznanega francoskega producenta Oliviera Toussainta  leta 1976, kateri je ravno takrat iskal novo glasbeno zvezdo. Nedvomno jo je našel, saj je iz prvotno pričakovane naklade za prvo uspešnico Balade za Adelino številka poskočila iz 10.000 kosov  na 22 milijonov kosov. Od takrat se je začela neustavljiva zgodba o uspehu.


Njegovi koncerti so fenomen, ki že vrsto desetletij, navdušuje tako starejšo kot mlajšo generacijo, njegova glasba pa vsakič znova privablja stoječe ovacije in privabi nemalokrat solze v oči. Na  koncertu v Cankarjevem domu pa bo moč prisluhniti  njegovim največjim uspešnicam. Koncert bo zares nekaj posebnega, saj bo poleg vrhunskega koncertnega  ambienta, ki ga ponuja Gallusova dvorana, poskrbljeno tudi za vrhunsko ozvočenje, opremo in svetlobno tehniko,  poseben čar pa bo nudil  tudi  velik video zaslon,  ki bo obiskovalcem koncert in njegove podrobnosti predstavil  od blizu in s tem dal koncertu še posebno doživetje.


V več kot  40. letni karieri, je Richard Clayderman odigral več kot  2.000 koncertov po celem svetu, posnel več kot 1200 pesmi, prodal več kot 85 milijonov albumov, osvojil 340 platinastih in zlatih plošč.

V svoji bogati glasbeni karieri je nastopal z mnogimi glasbenimi velikani, med drugim tudi z znamenitim Londonskim Kraljevim  Filharmoničnim orkestrom, Tokijskim Simfoničnim orkestrom, in drugimi….

VABLJENI  NA ČUDOVIT KONCERT.Organizator:

Vitapop d.o.o.

Štrekljeva 62

2000 Maribor