Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Tekači od vsepovsod, združite se! Red Bull 400 vabi športnike, gorske tekače, kolesarje, pohodnike in ostale izziva željne športnike iz Slovenije in okolice na edinstveno tekmovanje na velikanki v Planici!

V soboto, 22. septembra 2012, bodo športniki v Planici premikali svoje meje, ko se bodo, enkrat za spremembo, podali navzgor, do samega vrha velikanke. Ja, prav ste prebrali, tekli bodo na vrh planiške lepotice. Na neustrašne tekače čaka neusmiljeno in strmo pobočje – pravi ekstremni izziv. Vzdržljivost, odločenost in še kaj je potrebno za Red Bull 400, najtežji 400-metrski tek na svetu.

Na dirko se tekmovalci lahko prijavijo preko Eventima, kjer poravnajo štartnino. Na voljo so naslednje discipline:
400 m ženske (100 udeleženk)
400 m moški (200 udeležencev)
4x100 m ženska štafeta (10 štafet)
4x100 m moška štafeta (15 štafet)

Pravila:
Najprej bodo na vrsti kvalifikacije, kjer bodo tekmovalci tekli do mize (tj. do konca naleta za skakalce). V finale se bo uvrstil najboljši iz vsake štartne skupine ter ostalih 45 tekmovalcev, razvrščenih po najboljšem času. V finalu bodo tekmovalci tekli do vrha skakalnice. Pred velikim finalom pa bo na vrsti finale poražencev, ki je namenjen vsem, ki se niso uvrstili v finale in bi se radi preizkusili čisto do vrha naleta.
Da se denarni nagradni fond v posamezni kategoriji podeli v celotnem znesku je potrebno minimalno 10 prijavljenih tekmovalcev (oziroma 8 štafet). V primeru, da bo tekmovalo od 4 do 10 tekmovalcev (oziroma 4 do 8 štafet) v posamezni kategoriji, se bo denarni nagradni fond izkoristil v višini 60 %. Če bodo prijavljeni manj kot 3 tekmovalci (oziroma 3 štafete) pa se tekmovanja ne bo izpeljalo.

18. Avgusta letos se je slovenec Matjaž Mikloša na avstrijskem teku na Kulm uvrstil na odlično drugo mesto! Ga lahko premagaš v Planici?

Red Bull 400: Sobota, 22. september 2012, ob 15.00
Registracija na dogodku je možna od 12.00 dalje, sestanek vseh nastopajočih pa bo ob 13.30.

Ogled dogodka za gledalce je brezplačen!
Se vidimo v Planici!