Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Za ta dogodek vam je na voljo dostavna metoda print@home! Opravite nakup preko spleta in si vstopnico natisnite, kar na domačem tiskalniku. (dodatna navodila o print@home najdete tukaj).


EKSKLUZIVNI GLASBENO-PLESNI SPEKTAKEL LETA

-        VEČ KOT 150 PEVCEV, GLASBENIKOV IN PLESALCEV:

 

THE RED ARMY CHOIR,

ORCHESTRA AND BALLET

 

 

Posebni gostje:

TRŽAŠKI PARTIZANSKI PEVSKI ZBOR PINKO TOMAŽIČ, OTO PESTNER IN LADO LESKOVAR

 

Petek, 25. september 2015 ob 20.00,

Dvorana Stožice, Ljubljana

 

EKSKLUZIVNI GLASBENO-PLESNI SPEKTAKEL LETA,

VEČ KOT 150 PEVCEV, GLASBENIKOV IN PLESALCEV

- THE RED ARMY CHOIR, ORCHESTRA AND BALLET S POSEBNIMI GOSTI: TRŽAŠKIM PARTIZANSKIM PEVSKIM ZBOROM PINKO TOMAŽIČ, OTOM PESTNERJEM IN LADOM LESKOVARJEM 25. 9. V DVORANI STOŽICE V LJUBLJANI! NIŽJA CENA VSTOPNIC DO 10. 7. 2015, ŽE OD 19,90 EUR!

 

Prvič v zgodovini Slovenije, boste lahko videli in slišali nastop svetovno znanega ruskega orkestra, The Red Army Choir, Orchestra and Balet, v petek, 25. septembra 2015 ob 20.00 v ljubljanski dvorani Stožice. Da bo ta veličastni dogodek z več kot 150 pevci, glasbeniki in plesalci obarvan še v domače barve, bodo na njem nastopili vsem znani Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Oto Pestner in Lado Leskovar, kot neprecenljivi gostje na tem spektaklu, ki mu ni enakega v svetu! Zbor Rdeče armade črpa repertoar iz ruskih narodnih pesmi, ruskih patriotskih pesmi in klasične glasbe (Bizet, Wagner, Mozart, Michel Legrand, Francis Lai, …), pa tudi pop in rock uspešnic! Britanski časopis Daily Telegraph je zbor Rdeče armade označil za nepogrešljiv del ruske kulture in dragulj svetovne umetniške scene. Zbor je – med drugim – nastopil pred papežem Janezom Pavlom II v Rimu, nastopal je tudi na slovesnostih ob zaprisegi mnogih ruskih predsednikov, na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger v Moskvi leta 1980, na zimskih olimpijskih igrah v Sochiju leta 2014, v San Remu in še bi lahko naštevali. Zbor se vsako leto devetega maja udeleži parade, ko Rusija praznuje zmago v drugi svetovni vojni. Septembra in decembra 2012 je sodeloval v številnih tv oddajah in posnel 3 videospote (Ameno, Carmina Burana and Caruso) za projekt ‘Opéra Rouge’, ki je bil v Franciji nagrajen s tremi platinastimi ploščami. 

 

V preteklih tridesetih letih je ansambel nastopal na več kot 7.000 koncertih, v različnih jezikih in pred več kot 20 milijoni gledalcev. Vodi jih karizmatični dirigent general Viktor Eliseev. Zbor je nastopal v več kot 50 državah, v najprestižnejših koncertnih dvoranah Kitajske, Japonske, Koreje, Avstralije, Nemčije in Francije. Zbor šteje več kot 400 umetnikov (glasbenikov, pevcev in plesalcev, tudi iz slovitega Boljšoj Teatra!), kar 50 jih je prejelo najvišje rusko državno priznanje ‘Emeritus Artist of Russia’! Leta 2012 je zbor nastopal v Izraelu, Franciji, Azerbajdžanu, Kazakstanu, Belorusiji in Armeniji. Leta 2013 je imel 37 koncertov v Franciji, trenutno se pripravlja na nastope v Tuniziji, Turčiji, Braziliji, Kanadi, Romuniji, Avstraliji, na Kitajskem, Poljskem, Madžarskem in seveda v Sloveniji!   

 

Ruska zgodovina in zbor Rdeče armade sta med seboj neločljivo povezana. Moški pevski zbor so sestavljali vojaki, katerih naloga je bila dvigovati moralo izmučenih čet in slaviti duh revolucije, saj njihove pesmi budijo spomin tudi na oktobrsko revolucijo. Že od ustanovitve sta si ime zbor Rdeče armade lastila samo dva zbora: ansambel Aleksandrov (ustanovljen leta 1929) in ansambel MVD (ustanovljen leta 1939).


Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper