Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Eva Černe in Klemen Torkar, oba vrhunska akademska glasbenika, vas v tej operne pravljici, na otrokom prilagojen način popeljeta v svet operne umetnosti.

V klasični Perraultovi Rdeči Kapici naivna punčka zlahka nasede Volkovim ukanam. V tej uprizoritvi, v uglasbitvi nemškega romantika Franza Abta, pa je Rdeča Kapica pogumna in iznajdljiva deklica, ki s pomočjo gledalcev Volka poduči o bolj zdravem prehranjevanju. Volk, ki velja za enega grozljivejših bitij v pravljični literaturi, v tem primeru izpade pravi bučman, z malce dresure Rdeče Kapice in gledalcev pa na koncu postane njen najboljši prijatelj.  

O nastopajočih:

Eva Černe in Klemen Torkar, oba akademska glasbenika, sicer redno nastopata kot solista v predstavah SNG Opera in balet Ljubljana in Maribor ter Slovenskega komornega glasbenega gledališča.

Res najvidnejše sopranistkine vloge Eve Černe zadnjih sezon so Veronika Deseniška, Maria (Moje pesmi, moje sanje), Miranda (Nežni velikan) in Frasquita (Carmen).

Angažmaji tenorista Klemna Torkarja zadnjih dveh sezon pa so: Ernesto (Don Pasquale), Azbad (Pod svobodnim soncem), Arnalta (Kronanje Poppeje), Junak (Junak našega časa) in naslovna vloga v Monteverdijevem Orfeju, za katero je prejel Prešernovo nagrado.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

KG 4LJUBLJANA D.O.O.

Kajuhova ulica 32

1000 Ljubljana