prifarski_ribnica - Nakup vstopnic ©

Prifarski muzikanti

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Prifarski muzikanti smo že kar dolgo na svetu in dolgo na odrih. Svojo glasbeno pot smo začeli pred več kot 30 leti pri Fari v Kostelu ob Kolpi.


Še posebej smo ponosni na tradicionalne jesenske gala koncerte v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki se jih je zvrstilo že dvanajst.


S pesmijo in vižami ohranjamo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje nas štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa nas - ne glede na to, da zaigramo skoraj vse, kar nam pride pod prste - uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.


Skupino že od ustanovitve vodi Martin Marinč, iz Fare so še Valentin Južnič, Toni in Uroš Obranovič, iz Dolenje vasi Dejan Šuštar, iz Ljubljane pa Mitja Ferenc in Jernej Pečak. 


V Ribnici  tokrat ne bomo sami. Z nami bodo zapeli in zaplesali potomci naših rojakov, člani folklorne skupine Maribor iz Buenos Aires-a iz Argentine, pod vodstvom Ane Senovršnik, ki so pred mnogimi desetletji prišli v Argentino.


Z nastopi so začeli leta 1994 in  kamorkoli pridejo, skozi glasbo in ples izražajo ljubezen do svoje matične domovine Slovenije.


Repertoar svojevrstne slovenske folklorne skupine zajema vse; od belokranjskih, prekmurskih, dolenjskih, štajerskih, ljubljanskih, koroških, porabskih in do gorenjskih plesov. Seveda zaplešejo tudi zelo atraktivne Argentinske plese.


Obeta se nam večer, poln prekrasne glasbe in plesa.