PORTO MORTO + RotorMotor live - Nakup vstopnic

PORTO MORTO + RotorMotor live

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Porto Morto pop futurizem in retro plesni RotorMotor pogon naše prednovoletne zabave! V velikem stilu, z nagrado porin za hrvaški alternativni album leta, se v Šiško vrača ena najbolj vznemirljivih zasedb v regiji. Prav tako izvenserijski bo nastop nezaustavljivega nu disco dvojca RotorMotor, ki bo uvodoma postregel z ekskluzivnim live setom in posebnimi gosti, kasneje pa še s klasično DJ poslastico. PortoMortoRotorMotor!

Zagrebška sedmerica Porto Morto velja za eno največjih presenečenj regionalne glasbene scene v zadnjem času. Težko opredeljiva zasedba, ki temelji na mešanici progresivnega popa, art rocka in indie elektronike, prepoznavnost gradi tudi s poudarjenim vizualnim izrazom, ki je do potankosti razdelan v videih in na odru – spomnimo se le na njihove ptičje hišice, ki so si jih poveznili na glavo na festivalu MENT 2019.

Porto Morto so nase opozorili z istoimenskim prvencem leta 2016, ki je obveljal za eno najboljših hrvaških izdaj zadnjih let. Leta 2019 so diskografijo obogatili s fantastično sprejetim drugim albumom Portofon, ki jim je poleg odmevnega sodelovanja z Darkom Rundekom prinesel tudi tri nominacije za cenjeno hrvaško glasbeno nagrado porin. Slednjo, za najboljši alternativni album lanskega leta, so končno prejeli za svoj tretji album Portopop, s katerim so definirali nov zvok, novo odrsko identiteto in novo obdobje svoje kariere. Izdajo so proslavili z odmevnim nastopom v zagrebški Tvornici kulture, decembra pa bodo odlično ploščo predstavili še v Šiški.

Motor je stroj, ki pretvarja električno energijo v mehansko. Rotor pretvarja gibanje v toploto. RotorMotor je neustavljivi producentsko-žurerski tandem, perpetuum klubile, ki ga sestavljata Nejc Pucko in Luka Lah – Levanael. Od zagona dalje pretresata slovenska plesišča z retro, a svežim elektronskim zvokom, ki si po zaslugi izvrstnih kratkometražnih izdaj za butične založbe privržence pridno nabira tudi v tujini. V Šiški bosta na našem tradicionalnem prednovoletnem praznovanju sprva uvedla večer z novim materialom in nastopom v živo, na katerem se jima bodo pridružili tudi različni eminentni gostje. Po koncertu Porto Morto pa nas bosta z DJ setom razmigavala še dolgo v noč.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi. Platforma Liveurope je sofinancirana s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.