PONUDBA IN POVPRAŠEVANJE  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

... v bistvu je življenje brezveze. Razen če imaš dovolj denarja, da si ga zapolniš z vedno novimi vragolijami, ki ti krajšajo čas. Do neke mere.
Denar je v bistvu brezveze. Razen če ga nimaš. Potem postane zoprn.
Zdravstvo je v bistvu super sistem. Dokler se v njem ne znajde posameznik, ki potrebuje pomoč. Zdravniki so super posamezniki. Ki večinoma delujejo v sistemu.
Cerkev je itak represivna institucija iz mračnega srednjega veka. Razen v usmiljenosti svojega utemeljitelja in njegovih nevidnih sledilcev.
Duhovno stremljenje je v resnici komično. In pomalem bukovo. Telo pa prej ali slej postane režeče se okostje. In/ali prah.
Analiza razkrinka ideologijo in nemoč človeških prizadevanj. In gre spat.
Moja sredi šestdesetih rojena generacija je najprej zamudila punk, potem prvobitno akumulacijo kapitala in se že kar sprijaznila z dekorativnim akademizmom, saj smo se čisto v redu vgnezdili v najboljšem vseh svetov.
Zdaj pa poka z vseh strani: nekateri bi na novo premislili idejo komunizma, drugim se zdi, da je demokracija najbolj reakcionarna družbena ureditev, saj lahko deluje le na najnižjem skupnem imenovalcu. Nekdanji diktatorji postajajo simboli cenjene drugačnosti, ki je bila predvsem manj komplicirana in vsaj v teoriji bolj egalitarna. Kriza gospodarstva in prava se čisto lahko nadaljuje v politično krizo, te pa se same od sebe razpletejo v najboljšega vseh svetov.
V Ponudbi in povpraševanju se skupaj znajdeta družini (nekdanje) po rangu tretje osebnosti CK ZKS in ministra za zdravje v bolj desni vladi samostojne Slovenije, progresivni pevski zbor s cerkvenimi koreninami, krščansko-socialistični sindikalist, mednarodno izjemno uspešna investitorka in duhovno ter telesno čudežno obdarjena receptorka zasebne klinike. V igri je mlada ljubezen, ministrski položaj, denar in skrivnostna, smrtno nevarna bolezen.
Preprosto rečeno, gre za temeljne reči. In za srečanje oseb, ki le redko pridejo skupaj, kar omogoča neobičajne žanrske posege in navkljub temeljnim rečem v glavnem lahkoten ton, kajti v bistvu je življenje brezveze ...