Pomladni abonma 2017 - KUD Ljubečna  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

ABONMA ZA ODRASLE 2017


Oglejte si 5 vrhunskih predstav za odrasle ob nakupu abonmajske vstopnice ter prihranite.


1.predstava: Ženske na robu –  4. marec 2017 ob 20. uri


2. predstava: Maoštja čuj – 1. april 2017 ob 20. uri


3. predstava: 22. april 2017 ob 20. uri


4. predstava: 14. maj 2017 ob 20. uri


5. predstava: 3. junij 2017 ob 20. uri


Cena abonmajske vstopnice za odrasle (5 predstav) le 35,00 EUR. Možen je tudi nakup posameznih vstopnic.  Cena vstopnice: 10,00 EUR (predprodaja), 12,00 EUR (uro pred predstavo).


 


ABONMA ZA OTROKE 2017


Oglejte si 5 otroških igranih in lutkovnih predstav za otroke in ob nakupu abonmajske vstopnice ter prihranite.


1. predstava: Igralska vreča je polna zgodb – 5. marec 2017 ob 18. uri


2. predstava: Kdo je napravil Vidku srajčico – 7. april 2017 ob 18. uri


3. predstava: 27. april ob 18. uri


4. predstava: 12. maj ob 18. uri


5. predstava: 1. junij ob 18. uri


Cena abonmajske vstopnice za otroške predstave (5 predstav) le 15,00 EUR. Možen je tudi nakup posameznih vstopnic. Cena vstopnice: 4,00 EUR, družinska vstopnica (2 starša, 2 otroka): 10,00 EUR (predprodaja), 12,00 EUR (uro pred predstavo).
ŽENSKA NA ROBU, 04.03.2017, gledališka predstava

Dve igralki, tri zgodbe in šest žensk: normalno-bizarna predstava, s katero odstiramo zavese, ki jih posameznice zagrinjajo pred javnostjo. Predstava po motivih kratkih zgodb Joséja Luisa Alonsa de Santosa z naslovom Ljubezenske in šaljive slike al fresco.


Dve igralki, tri zgodbe in šest žensk – vsaka od njih na svojem izkustvenem podtalju niha na robu življenjskih norm in pričakovanj, ki jih narekuje družbeno in zavestno sprejeto. Predstava nas popelje v abotne situacije vsakdana. Prepustimo se intimnemu, celo voajerskemu vpogledu v življenje dveh lahkoživk. Ena je cinično vdana v usodo, druga optimistično stremi za boljšim jutri. V ordinaciji psihoterapevtke smo soočeni s problemi klientke, ki naj bi po Freudovi psihoanalitični teoriji trpela zaradi kastracijskega kompleksa. Znajdemo se v klubu, kjer se ljubica sreča z ženo svojega ljubimca. Priče smo pretkanemu obračunu. Bodo zmagale laskave besede ali dejanja uničenja?


Valentina in Sara sta karakterje, ki jih v predstavi oživljata, raziskovali s pomočjo metode po Leeju Strasbergu. Ta temelji na življenjskih izkušnjah, ki jih obudimo s čutnim spominom. Pod budnim očesom mentorja igre, t.i. acting coach-a Janeza Vajevca, sta ustvarili raznolike značaje, preko katerih prehajata. Zaokroženost obravnavane vsebine predstavlja tudi glasba, ki odzvanja kot komentar na odnose med liki in služi kot rdeča nit predstave. Glasbo v živo z akustično kitaro ustvarja Boštjan Narat. Predstava je nastala na podlagi kratkih zgodb Joséja Luisa Alonsa de Santosa z naslovom Ljubezenske in šaljive slike al fresco. Igralki sta za osnovo vzeli tri zgodbe, ki sta jih adaptirali in nadgradili v sočnejšo ter vznemirljivejšo obliko. Kje je meja med bizarnostjo in normalnostjo, kaj sploh je bizarno in kaj je normalno, je rdeča nit celotne predstave.


Avtorici koncepta in igralki: Valentina Plaskan, Sara Horžen
Glasbenik: Boštjan Narat 
Acting coach: Janez Vajevec


Dramaturg: Andrej Vajevec
Kostumografija: Simon Cirkulan
Scenografija: Martina Jurak
Svetlobno oblikovanje: Špela Škulj
Maska: Anja Luzar
Fotografije in oblikovanje: Luka Prijatelj
Vodja predstave: Nina Smerkol


 
IGRALSKA VREČA JE POLNA ZGODB, 05.03.2017, predstava za otroke 


Predstava temelji pa izvirni predstavitvi igralskega poklica, kjer se kot igralka predstavi Nataša Tič Ralijan ter otroke povabi v svet gledališča – jih ‘začara’, prikaže nekaj živalic in se pred njimi transformira v več humorno obarvanih likov.


Na ta način vidno in opisno predstavi igralski poklic. Pove kje vse igralci delajo, kaj je potrebno znati, o ostalih poklicih v gledališču, o maski, rekvizitih, kostumih, čustvih in čustvenih stanjih, znakih, vživljanju, inspiraciji … O tem kaj je deklamacija in kaj recitacija, o besedah, zgodbi, žanrih.


Drugi del predstave sestavlja pripovedovanje pravljice H. C. Andersena: “Kakor naredi stari, je vselej prav'”. Cilj je otroke fascinirati, jih zapeljati, jim ponuditi slike, ki jih bodo peljale v domišljijski svet. Pedagoška vrednost: predstavitev poklica in izbrana zgodba ponujata spoznavanje široke palete človeških lastnosti vseh nas. Govori o zaupanju, samozaupanju, čudenju, preprostosti, povezanosti, vzajemnosti, skromnosti, o blagovni menjavi dobrin , (ki se ponovno uveljavlja), skrbi za drugega, o notranji gotovosti, malce tudi o škodoželjnosti, objestnosti, privoščljivosti, skoposti. O tem, ali zmoremo videti kozarec ‘na pol poln’ ali ‘na pol prazen’. Ljubko humorno prikaže vzajemnost v
odnosu moža in žene. V zgodbi je vidna radost in veselje do življenja samega ter skrivnost, kje se skriva pravo bogastvo. Vsebuje zdrav humor, prijetno ponavljanje in tudi napetost. Na koncu bomo skupaj pohrustali nekaj jabolčnih krhljev.


Avtorica koncepta in igralka: Nataša Tič Ralijan


 
MAOŠTJA ČUJ, 01.04.2017, komedijaPo 'Ženskah na robu' in tragikomičnih situacijah gledališke uspešnice bosta igralsko sago v dvorani KUD Ljubečna nadaljevala nabrušena jezika Nataše Tič Ralijan in Mojce Partljič v primorsko-štajerski komediji 'Maoštja čuj'. Predstava se bo zgodila 1. aprila 2017.


KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO, 07.04.2017, predstava za otroke 


Glavni junak zgodbe, štiriletni deček Videk, je živel je v revni družini s šestimi brati in sestrami. Ker je njihova mama morala ves dan delati na polju, jim ni mogla sešiti novih sračic. Tako je Videk, kot najmlajši, vedno dobil srajčico zadnji, ki pa je bila najbolj ponošena. Nekega dne se mu je srajčica strgala in zelo si je želel imeti novo srajčico. Na pol nag je odšel v gozd, kjer je srečal številne živalske in rastlinske prijatelje, ki so mu, v zameno za njegovo ljubezen do narave ter dobroto, pomagali sešiti čisto novo srajčico.


Lutkovna predstava je nastala v produkciji Teatra KUD Ljubečna, dramske skupine KUD Ljubečna, po knjižni predlogi otroške pravljice Frana Levstika, Kdo je napravil Vidku srajčico. Avtor scenografije in lutk: Simon Cirkulan.
Odgovorni organizator prireditve


Simon C, Simon Cirkulan s.p.


Lipovec pri Škofji vasi 2A


3202 Ljubečna