PLOHO + STADT - Nakup vstopnic

PLOHO + STADT

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Novovalovski postpunk industrijskega Novosibirska sreča EBM/darkwave iz doneškega rudniškega bazena! Ploho, izjemno vplivni varovanci založbe Artoffact, bodo Šiško ohladili s svojim ostrim lo-fi post-punkom in VHS estetiko, povratnik STADT pa nas bo popeljal na sam rob svojega industrial kaosa.

ZA FENE: Molchat Doma, Joy Division, Boy Harsher…

Ploho je post-punk/novovalovska skupina, ustanovljena leta 2013 v Novosibirsku, glavnem industrijskem središču Sibirije. Svoj lo-fi zvok črpajo iz strasti do sovjetskega in britanskega novega vala osemdesetih let prejšnjega stoletja, kaljene s pomanjkanjem sredstev in odsotnostjo ustrezne studijske opreme. Njihov vpliven glasbeni izraz združuje hladno samoto sibirskega industrijskega megapolisa s tradicionalnim post-punkom. V svojih zgodbah o nesmiselnosti spopadanja s policijsko državo, obarvanih z ironijo in utrinki upanja, romantizirajo nepomembna življenja navadnih tipov, nostalgičnih po VHS estetiki devetdesetih in zgodnjih 2000-ih.

Skupina je leta 2020 podpisala pogodbo s priznano kanadsko založbo Artoffact Records. Februarja 2022 so začeli snemati svoj najnovejši album When the Soul Sleeps, njihov drugi za Artoffact, delo pa je prekinila ruska invazija na Ukrajino. Tragični dogodki so močno vplivali na album in skupino, ki je po koncu izida uradno zapustila Rusijo in se preselila v Beograd.

V Beogradu je leta 2022 zaradi oboroženega spopada v njegovem rodnem Donecku pristal tudi Ukrajinec STADT. EBM/darkwave projekt Dmitrija Filjušina predstavlja pomenljiv, inherentno industrijski zvok na robu kaosa, nabit z divjo rockersko energijo grungea devetdesetih. Kot smo izkusili lani na našem letnem vrtu, STADT v svojem nastopu napetost stopnjuje do maksimuma, občinstvo vpelje v hipnotično stanje in predstavi abstraktne podobe svojega sovraštva do sebe, skrivnih kotičkov svoje osebnosti in poskuse, da bi pobegnil pritisku svoje sle.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi. Platforma Liveurope je sofinancirana s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.