Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Letošnje jubilejno Pivo in cvetje - glasbeni festival z obilico domačih in tujih atrakcij


Pivovarna Laško, ki je od lani tudi uradna organizatorica prireditve, se je pred tremi leti odločila za spremembo koncepta prireditve Pivo in cvetje. Na eni najbolj množičnih prireditev v Sloveniji, ki jo vsako leto obišče več kot 120.000 obiskovalcev, v zadnjih letih ponujajo tudi vse bolj kakovosten festivalski glasbeni program. V letu 2013, ko obeležujejo 50-letnico prve prireditve Pivo in cvetje, so se odločili povabiti še posebej atraktivne glasbene goste iz tujine in Slovenije. Največje koncertno festivalsko prizorišče bo zato letos na lokaciji v Jagočah - na samem vhodu v mesto Laško, saj le-ta omogoča obiskovalcem bistveno kakovostnejše spremljanje koncertov, organizatorjem pa postavitev primerno kakovostne infrastrukture. Ob že tradicionalnih prizoriščih na Aškerčevem trgu in občinskem dvorišču, pa letos dodajajo pa tudi prizorišče klasičnih koncertov v Kulturnem centru Laško.

Festivalski del Piva in cvetja je zasnovan tako, da bo v treh dneh koncertov, ki bodo potekali od 18. ure do 2. ure zjutraj, poskrbel za obilico različnih glasbenih okusov. Za izjemno ugodno vstopnino 10 Evrov, pa vsak večer ponujajo vsaj tri zelo atraktivne izvajalce. Vsi, ki bodo kupili vstopnice v predprodaji, bodo na prizorišču deležni še brezplačne pijače dobrodošlice.

Na največjem festivalskem prizorišču, odru ZLATOROG JAGOČE, bodo na rock večeru v četrtek, 11. julija, nastopili vedno atraktivni ameriški jam rockerji Gov't Mule, odlična, v Srbiji rojena, kitaristka, ki zadnja leta deluje predvsem v ZDA, Ana Popović z devet člansko skupino Mo' Better Love Band, slovenska rockovska atrakcija Big Foot Mama ter skupini Avven in El Kachon.

V petek, 12. julija se bo na odru ZLATOROG JAGOČE od 18.00 do 2. zjutraj odvijal prvi DJ Party v zgodovini Piva in cvetja. Atrakciji DJ partyja bosta mednarodno uveljavljena Timo Maas in Mike Candys, nastopili pa bodo tudi vedno bolj prepoznavni DJ Zeds (Sladica), DJ Pier in DJ FU (Roots in Session) ter  6pack Čukur & The Hangover Project.

Sobota, 13. julija, bo največje prizorišče namenjeno kakovostnim slovenskim pop izvajalcem, saj bodo nastopili Jan Plestenjak, Tabu, Manouche ter Jernej Zoran & Ministrstvo Resnice, za uvod pa odlična Beatles tribute skupina Help!.