PINK FLOYD HISTORY - Nakup vstopnic

PINK FLOYD HISTORY

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

PINK FLOYD HISTORY

9. OKTOBRA 2022 ob 20.00

LJUBLJANA, Cankarjev dom


Koncert, ki poustvari čarobni zvok in atmosfero petih desetletij mojstrovin Pink Floydov v zgodovini glasbe.

Leta 2015 je svet praznoval 50. obletnico Pink Floydov. V letu 2016 je projekt Pink Floyd History LIVE združil vse najboljše iz njihovega repertoarja: psihedeličen zvok, od začetka do naraščajočih prelomnic rocka in mojstrovin. Edinstveno potovanje čez pet desetletij čiste umetnosti, filozofije in eksperimentiranja. Spektakel je osredotočen na kolekcijo hitov Pink Floydov zvesto reproduciranih na odru: izvrstna glasba je še bolj poveličana z impresivnim lučnim spektaklom, fascinantnimi scenariji, originalnimi video projekcijami in odličnimi vizualnimi efekti. Z natančnostjo Pink Floyd History LIVE je, do zadnjega detajla, poustvarjena intenzivna in očarljiva Pink Floyd izkušnja.

Pink Floyd je znamka, ki zajema ogromno bazo oboževalcev po vsem svetu.

LIVE THE NEXT PINK FLOYD EXPERIENCE!

Veliko število oboževalcev neprestano pričakuje, da bi doživeli Pink Floyd izkušnjo. To je tisto kar premika vse oboževalce: doživetje kjer slišijo Pink Floyde v živo, take kot so, igrati njihove pesmi, hkrati pa gledati spektakel, ki podoživi in ustvari izkušnjo pravega PFLive koncerta. Se pravi neverjeten lučni spektakel in posnetki.

PINK FLOYD HISTORY doda temu še manjši plus: publika lahko posluša, gleda in si zavedno zapomni.

Ta dolga glasbena pot je podana skozi najpomembnejše pesmi tega banda, z upoštevanjem njihove atmosfere. Za vsako obdobje smo poustvarili zvok in izkušnjo kot da bi bili v tistem obdobju, s pričetkom z Swinging Londonom sredi 60. let, do 70-ih, 80-ih in 90-ih let, vse do končnega dosega novega stoletja. Ta celotna evolucija je poustvarjena in doživeta z vsemi lučmi, posnetki in glasbo Pink Floydov.

PINK FLOYD HISTORY - BAND

Po več kot 200 koncertih v Italiji, je band opravičeno dobil zasluge za najboljši Pink Floyd tribute band v državi. Za doseg današnjih standardov je trajalo veliko časa. Čez leta so s svojo pozornostjo na detajle in priredbe postali zelo natančni: zvok, vzdušje, izkušnje pridobljene z neštetimi koncerti, vse to je pripomoglo k takšnim impresivnim rezultatom. Bilo je dolgo potovanje od začetka, leta 2001, ko smo se skupaj odločili sestaviti odrsko produkcijo z imenom “Welcome to the Machine”. Že od samega začetka je bilo jasno, da je bil glavni cilj poustvariti sij in atmosfero Pink Floyd koncertov.

Prvo nastop, avgusta 2001, je bil v sekundi razprodan. V naslednjih 9 letih so neprekinjeno igrali na turnejah po celotni Italiji – na vseh možnih prizoriščih (v pubih, gledališčih, arenah). Vsak nastop je bil sprejet z navdušenimi komentarji in stoječimi ovacijami. Leta 2012 smo ustvarili The Wall Live Orchestra, priznani koncert s katerim so bili na turneji po Italiji, Švici in Nemčiji. Med turnejo leta 2015 se je začela oblikovati nova ideja: “Pink Floyd History”.

Koncert posvečen legandam rocka!

Pink Floydi z Syd Barrettom kot frontamanom, so pričeli svojo pot, ki jih je privedla do tega, da so se zapisali v zgodovino glasbe leta 1965, s predstavitvijo psihedeličnega doživetja v Združenem kraljestvu. Skozi leta, z začetkom scene v podzemlju Londona, so si Pink Floydi pridobili pozornost internacionalne glasbene industrije in dodali Gilmoura sprva kot petega člana skupine, kasneje pa kot zamenjavo za Barretta po njegovem odhodu.

Skoraj 20 let, med tako rečeno Waters ero, je zasedba neprekinjeno ustvarjala glasbene mojstrovine kot so The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals in The Wall, dotikajoči se tem kot so odsotnost, osebne stiske, kritike čez politiko in glasbeno industrijo. Vsak nastop v živo so spremljali ekstremni vizualni efekti.

Po odhodu Walterja je vodenje banda prevzel Gilmour in Pink Floydi so izdali dva nova albuma ter se nato posvetili svojim individualnim projektom.

Zadnji nastop četverice, s spominom na Barretta, je bil na London Live 8, leta 2005. Ta je po 24-ih letih množici oboževalcev, po vsem svetu, podaril neprecenljivo darilo. Danes se zapuščina nadaljuje in ogromna množica oboževalcev je neprestano v pričakovanju.