pianoday_kš - Vstopnice ©

Piano Day: SHIDA SHAHABI

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Spoštovani kupci!


Organizator obvešča, da je dogodek Piano day 29. 3. v Kinu Šiška prestavljen na kasnejši termin, ki ga bodo sporočili naknadno.


Že kupljene vstopnice bodo veljale za nov datum. Če vam nov termin ne bo ustrezal, lahko vstopnice vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili do 13. 4. 2020. Spletni kupci se obrnite na info@eventim.si.


Hvala za razumevanje.


Zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v svetu in vladnih ukrepov v povezavi z izbruhom novega koronavirusa so zaprta vsa naša lastna in številna partnerska prodajna mesta. To pomeni, da številni kupci nimate možnosti uveljavljati pravice do vračila vstopnic za prestavljene dogodke v rokih, ki so jih določili organizatorji. V interesu vseh je varovanje zdravja in dobrobit državljanov ter izogibanje nevarnim situacijam.


Skladno s tem je bila sprejeta odločitev o začasni zaustavitvi vseh vračil kupnin za vstopnice odpovedanih in prestavljenih dogodkov. Začasna ukinitev bo veljala, dokler se ne bo stanje v državi poleglo in bodo pristojni spet dovolili vračanje v javno življenje. Po koncu ukrepov za omejevanje javnega življenja v državi vas bomo obvestili o novih datumih dogodkov in terminih vračanja vstopnic.


 


Piano Day 2020


SHIDA SHAHABI


29. 3., Katedrala, 20:00


Na svetovni praznik sodobne klavirske glasbe Piano Day, ki ga je zasnoval Nils Frahm in katerega že peto leto zapored obeležujemo s KUD Kataman, bo po Hanii Rani, Gregu Hainesu, Petru Brodericku, Bowrainu in Roku Zalokarju gostja letošnje izdaje Shida Shahabi. Mlada pianistka in skladateljica je leta 2018 s svojim osupljivim albumskim prvencem Homes na cenjeni podzaložbi 130701 požela izjemno kritiško hvalo in se hitro uveljavila kot eno najvznemirljivejših imen žanra. Lani nas je navdušila na festivalu Pianopolis v Kranju, tokrat pa nam bo predstavila tudi svež material z novembra izdanega EP-ja Shifts.


Švedinja iranskega porekla Shida Shahabi je odraščala ob zvokih iranskega popa, MTV-ja in klasične glasbe, z učenjem klavirja začela pri 9 letih, s pisanjem lastnih klavirskih melodij pa takoj, ko je lahko začela skladati z obema rokama. Študij klasične glasbe je pozneje sicer zamenjala za likovno umetnost, a se zaradi njenega pomanjkanja neposrednosti in čustvenih vidikov kmalu vrnila h glasbi. Ustvarjala je zvočne instalacije, igrala z lokalnimi bendi in pisala glasbo za filme in predstave, a po letih razmišljanja o glasbi na intelektualen način je nov vir navdiha našla v čistem nasprotju.


Shidino intimno ambientalno raziskovanje prostora in časa v melodičnih klavirskih kompozicijah, napisanih in posnetih v njeni dnevni sobi, je predstavnike cenjene založbe FatCat Records oz. njene podzaložbe 130701, kjer so glasbo med drugim izdali tudi Hauschka, Max Richter, Jóhann Jóhannsson in Dustin O'Halloran, prepričalo v izdajo njenega prvenca. Plošča Homes je izšla oktobra 2018 in bila s svojim prepletom klasične glasbe, elektronike, krautrocka in še katerega od Shidinih mnogih vplivov odlično sprejeta med kritiki – na Bandcampu so glasbenico npr. predstavili v svoji rubriki Bandcamp Daily, revija Future Music pa je album razglasila za "izjemno dovršeno, iskreno in ganljivo" izdajo. V živo se Shidi predamo marca.


Organizacija: KUD Kataman in Kino Šiška.


Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.