Petroleum BEAT-Motorock festival Lendava  - Vstopnice

LAIBACH / THE EXPLOITED / PANKRTI / LET 3

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka


PETROLEUM BEAT MOTO-ROCK FESTIVAL LENDAVA


26-28. MAJ 2017 SPEEDWAY STADION PETIŠOVCI PRI LENDAVI
V novi eksploziji prihajajočega poletja, počitnic in vikendov, posvečenih glasbenim megakoncertnim žurom, bo eden prvih in zagotovo največjih glasbenih festivalov Petroleum Beat Motorock festival Lendava, ki se bo dogajal zadnji konec tedna v maju v Lendavi.


V sodelovanju in z vključevanjem lokalnih in drugih akterjev iz širšega okolja tako z organizacijskega, kot glasbenega vidika želimo ponovno obuditi duh moto-rock festivala v Lendavi. Glavni organizator festivala je Petroleum Beat ustvarjalno društvo Lendava.


Dogajanje bo potekalo od 26-28. maja 2017 na Speedway stadionu v Petišovcih pri Lendavi.


Prireditev bodo spremljale številne dodatne aktivnosti, delavnice in dogajanja, ki bodo skupaj z glasbenim dogajanjem izpolnile moto letošnjega festivala.


Festival bo odlikoval predvsem odlični glasbeni program, ki je letos zaobjel širok glasbeni spekter različnih žanrov, kot tudi različnih glasbenih tradicij.


 


Petkov glasbeni program bo z naslednjimi bendi obarvan malce bolj punk-metalsko:


The Exploited (UK), bend, ki ga ni potrebno posebej predstavljati: enostavno The Exploited = Punk. Škotske legende, ki se že od leta 1980 bojujejo proti sistemu, poosebljajo duh uporništva in nezadovoljstva mnogih generacij. Tokrat v Lendavi. S sredincem v zraku nikakor ne zamudite priložnosti zapeti punk himne tega legendarnega benda! Izdali 9 studijskih albumov.


Legendarni Pankrti (SLO) s Perom Lovšinom na čelu. Legende in prvoborci slovenskega punka, ki delujejo od davnega leta 1977. Imenovali so jih tudi »prva punk skupina za železno zaveso«. Njihovo največjo uspešnico Bandiera rossa prepevajo vse generacije.


Pokolgép (HU), legende madžarskega heavy matala prihajajo iz Budimpešte. Delujejo od leta 1982. Uvrščajo jih kot prvi heavy metal bend na Madžarskem. Pokolgép ali peklenski stroj. Izdali 18 albumov.


KBO! (SRB) srbski punk rock bend iz Kragujevca je eden izmed prvih hardcore punk skupin iz Ex YU punk scene, ki je nastopal na Madžarskem, Avstriji, Grčiji, Belgiji, Nizozemski, ter delil oder z Gorilla Biscuits, Babes in Toyland. Izdali so nekaj studijskih ter live albumov, tudi za tuje založbe in so vključeni v številne mednarodne punk kompilacije.


Odpisani (SLO), ena izmed prvih hard core punk zasedb v Sloveniji, ustanovljeni leta 1995. Na svojo prisotnost so prvikrat resneje opozorili z nastopom v sklopu festivala "Novi Rock '96", in leto pozneje na „The best od Novega Rocka 91-96“. Izdali so EP in 3 studijske albume, ter sodelovali na več mednarodnih kompilacijah. Koncertne odre so delili kot predskupina Faith No More, GBH, Lurkers. V karieri so odigrali kopico koncertov po Sloveniji, ob tem pa so si izkušnje in kilometrino nabirali tudi z nastopi po tujini (Nizozemska, Slovaška, Nemčija, Hrvaška, Madžarska, Bosna in Hercegovina). 


Hellfreaks (HU), punk rock zasedba iz Budimpešte s psychobilly koreninami, ustanovljena leta 2009. Od Finske do Španije odigrali več kot 200 koncertov, nastopali tudi na odmevnejših festivalih po svetu, med njimi najbolj izstopa nastop na Ink'n Iron festivalu v Kaliforniji, izveden v sklopu ameriške turneje. Za nemško založbo izdali 3 studijske albume.


Cadavares (HU), nosilci zastave underground-metala na Madžarskem. Njihova zgodovina seže do leta 2005. Koncertirali po Avstriji, Slovaški, Srbiji, Nemčiji, Švici, Romuniji in Sloveniji. Bili so predskupina Soulfly, Alice in Chains, Biohazard, nastopili so na festivalih Sziget, Wanted, TopVar, FeZen, Rockmaraton, ter izdali 2 EP in 6 studijskih albumov.


Sarcasm (SLO), old-school thrash metal bend s posebnim balkanskim area thrash zvokom ustanovljen leta 1987. Med njihove najbolj odmevne nastope štejemo koncert na festivalu MetalDays in Exit. Po večkratnih menjavah članov sedaj spet uspešno koncertirajo po Sloveniji in Srbiji. Izdali 6 studijskih albumov in 1 EP.


Ramones cover band(cro)- že ime pove, da lahko pričakujemo dobro dozo punk-rocka.


 


 


Sobotni program je zastavljen bolj široko rockovsko:


Laibach (SLO) – bend, ki ga ni potrebno posebej predstavljati. Ena najbolj prepoznavnih slovenskih glasbenih skupin je uveljavljena predvsem na mednarodni sceni. V glavnem svetovni bend. Skupina, ki je bila ustanovljena leta 1980 je izdala 7 studijskih albumov, večino za Mute Records, 5 Cover albumov, 3 Soundtrack albumov, 5 kompilacijskih albumov in 8 albumov v živo. Koncertirali po celem svetu, tudi v Severni Koreji.


Let 3 (CRO) – moderni rock band iz Rijeke se je ustanovil leta 1987. Popularni v vseh republikah EX-Yu, kjer tudi pogosto nastopajo. Znani tudi po zelo zanimivih in šokantnih nastopih v živo, ter po včasih provokativnih in vulgarnih besedilih.  Izdali 10 studijskih albumov.


Rudan Joe´s coda (HU) od leta 1988 deluje kot hard-rockovska skupina. V njihov repertoar spada v glavnem preigravanje velikih uspešnic Led Zeppelinov, Deep purple, Whitesnake. Tudi njihovi avtorski komadi sledijo temu žanru. V solo karieri izdal 2 studijska albuma, bil pa je tudi pevec skupin (Pokolgép, P. Mobil, Coda). So redni gostje raznih velikih festivalov na Madžarskem (Sziget, Rock Maraton,...)


AC/DC Cover Band (HU). Že ime nam pove, da bomo lahko uživali v klasičnih hard rock zvokih, ki so neobhodni za tovrstni festival.


Cowboys from hell (SLO) so priznan in med metal populacijo spoštovan cover metal band, ki se zgleduje po legendarnih velikanih, kot so Motorhead, Pantera, Metallica, Machine Head in še mnogi drugi. Ustanovili so se leta 2014. Koncertirajo v glavnem po Sloveniji in Hrvaški.


Arkhe (HU). Alter rock bend se je ustanovil iz nekdanjih članov Sear Bliss (Black metal) ob 20.  letnici delovanja. Lani izdali svoj prvenec, ki je prejel izredno dobre kritike.


Dežurni krivci (SLO) grunt rock bend iz Prlekije: Zasedba deluje od leta 1996, izdali 4 studijske albume, nastopili na Novem rock festivalu leta 2000, koncertirali po vseh Ex-Yu republikah in izdali 4 studijske albume, ter ploščo Izštekani v živo.


Eyecontact (SLO) – lendavski stoner kvartet, ki deluje od leta 2011. Posneli en studijski album. Predstavili so se po celi Sloveniji, Hrvaški, Madžarski in v Bosni in Hercegovini.


DJ Anima Sund System (HU) elektro bend, ki se je ustanovil leta 1993 in združuje rock folk glasbo z elektroniko. Nastopili s skupinami (Red Snapper, Goldi, Nightmare Wax), ter  izdali 12 studijskih albumov. Koncertirali po Evropi (Madžarska, Češka, Francija, Nemčija, Avstrija).


Black Hole Riders (SLO) so stari mački na sceni, ki so si kilometrino nabirali po raznih pomurskih bendih in nastopih (Slovenija, Madžarska). Pogostokrat igrajo tudi na motorističnih srečanjih v okolici.


Eklips (SLO) lani izdali svoj prvenec, bili predskupina Sidharte. 


 Ob odličnem glasbenem programu bo festival nudil široko paleto dodatnih brezplačnih aktivnosti; od delavnic, športnih aktivnosti, masažnega in tatoo studija,... V soboto organizirana panoramska vožnja z motorji, ter možnost izletov po okolici (razgledni stolp Vinarium Lendava, Ocean Orchids Dobrovnik,…), tako, da obiskovalcem res ne bo dolgčas.


Seveda bo na voljo brezplačni kamping (100.000 m2 prostora), pokritih površin bo na voljo za kar 5.000 obiskovalcev, tuši, WC-ji.


Tako bo Petroleum beat moto-rock festival Lendava že prvo leto nakazal smernice za prihodnji razvoj, ki nakazujejo, da lahko naslednje leto lahko pričakujemo še večji open air v Lendavi in okolici.


 


 


                                  Preklopite na Petroleum Beat
http://www.petroleum-beat.si


https://facebook.com/Petroleum-BEAT-Motorock-festival-Lendava/ 


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


Petroleum beat ustvarjalno društvo Lendava


Glavna ulica 64


9220 Lendava