PERPETUUM JAZZILE - Nakup vstopnic

PERPETUUM JAZZILE  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

Perpetuum Jazzile je slovenski a cappella zbor, ustanovljen leta 1983. Zbor je znan kot ena največjih, najbolj spektakularnih ter najbolj ogledanih vokalnih skupin na svetu. Priznani slovenski vokalni orkester je zelo priljubljen po zaslugi svojih močnih ritmov, bogatih harmonij, pozitivne energije, velike kreativnosti in posebne mešanice najrazličnejših žanrov glasbe, ki jo poustvarjajo le s pomočjo lastnega glasu. Glasba, ki jo ustvarjajo, spada v različne zvrsti, kot so ljudska, popularna, jazz, blues, bossa nova, disko, funk in druge.

Njihova glasba zajema tudi človeški beatbox - vokalna tolkala, ki vključujejo impresiven nabor bobnarskih zvokov in ritmov, ki se ustvarjajo le z usti. Med petjem pevci uporabljajo tudi roke in dele telesa, s katerimi ponazarjajo dež in druge zvoke okolja. Bogati koncertni repertoar vokalne skupine vključuje edinstvene vokalne aranžmaje svetovno znanih glasbenih imen, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in druge glasbene legende, poleg teh pa tudi lastne interpretacije in priredbe različnih ljudskih pesmi, ki jih skupina poje v različnih svetovnih jezikih. Poslušalci so na njihovih koncertih deležni posebne energije, unikatne glasbe in mogočnih zvokov, ki ga marsikdo ne bi pričakoval zgolj od človeškega glasu.

Danes je Perpetuum Jazzile znan kot svetovno najpriljubljenejši vokalni orkester na YouTubu, kjer z vsemi skladbami presega 88 milijonov ogledov, medtem ko nekateri njihovi videospoti so bili uvrščeni v seznam 40 najpriljubljenejših YouTube videov. Leta 2008 je za uspeh skladbe Africa, svetovne uspešnice skupine Toto, prejela tudi viktorja za posebne dosežke.

Zaradi njihove svetovne prepoznavnosti in svetovljanskega značaja se je Društvo mladih Italijanske narodne skupnosti iz Kopra odločilo, da jih povabi v Portorož v okviru tradicionalne prireditve FONS - Oktobrski festival naših okusov (Festa d’ottobre dei nostri sapori), ki se vsako leto odvija v slikovitem Skladišču soli Grando v Portorožu. Osrednji cilj društva je promovirati italijansko kulturo in rabo italijanskega jezika in spodbujati participacijo mladih pripadnikov italijanske narodne skupnosti v Istri. Dvodnevna prireditev bo zasnovana kot mladinski festival, namenjen povezovanju mladih pripadnikov narodnih skupnosti Slovenije z narodnimi skupnostmi sosednjih držav. Končni cilj prireditve je omogočiti kulturno, jezikovno in kulinarično izmenjavo mladih posameznikov.