pepel in kri 2021 - Vstopnice

PEPEL IN KRI

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Skupina Pepel in kri je bila ustanovljena leta 1975, ko je idejni vodja Tadej Hrušovar po razpadu skupine Bele vrane prišel na idejo, da bi sestavil skupino iz članov tedaj že popularnih zasedb.

Prvič se je javnosti predstavila 15.03.1975 na Festivalu Opatija, ko je že dosegla velik uspeh. S skladbo Dan ljubezni je zmagala in si s tem zagotovila sodelovanje na Evroviziji v Stockholmu, kjer so zasedli 13. mesto.

Kasneje so redno sodelovali na vseh najpomembnejših festivalih tedanje Jugoslavije ter prejeli vrsto nagrad strokovnih žirij in občinstva. Najbolj odmevna je bila zmaga na Splitskem festivalu 1977 s skladbo Samo tvoje ime znam ter sodelovanje pri zmagovalni skladbi Evrovizijskega festivala 1990 v Zagrebu, kjer je skupina spremljala italijanskega pevca Tota Cutugna.

V vseh letih se je v skupini izmenjalo kar nekaj članov: Ditka Haberl, Ivo Mojzer, Oto Pestner, Dušan Velkaverh, Nada Žgur, Oliver Antauer, Simona Sila, Zvezdana Sterle, Edvin Fliser... Po prezgodnji Tadejevi smrti Pepel in kri nastopa v stalni zasedbi: Vojko Sfiligoj, Meta Močnik Gruden, Sandra Klemm Sendi in Janez Goršič, za večje nastope pa se pridružita še Branka Kraner in Miro Markič.

Dan ljubezni, Čuj deklica, Sonce pomladi, Pesem za dinar, Enakonočje, Dekle iz Zlate ladjice, Samo tvoje ime znam, Tu je Dalmacija, Evropa '92... je le nekaj uspešnic, ki jih zasedba Pepel in kri še vedno aktivno in uspešno predstavlja na svojih nastopih.