PENTAGRAM  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

PENTAGRAM (DOOM, Hard Rock, Heavy Metal - USA)

Pentagram je kultna ameriška doom metalska skupina iz Virginije. Čeprav so bili že v sedemdesetih letih izredno plodni, jih je vseskozi spremljala smola, zato v tistem času niso uspeli izdali albuma, s katerim bi se predstavili širši metalski javnosti. V post hipijevski Ameriki so Bobby Liebling in kompanija kot svinec težko Black Sabbath morbido zmešali z rock'n'rollom in hipijevsko filozofijo. Všečno mešanico so z izdajo prvenca uspeli kronati šele sredi osemdesetih, ko je doom metal začel doživljati silovito revolucijo. Do danes so izdali skupno sedem studijskih albumov, kljub velikemu povratku na sceno z albumom »Last Rites« (2011) po dolgih letih tavanja pa bodo Pentagram vedno ostali bolj kot ne obskurna skupina, dostopna zgolj ušesom pedantnejših poznavalcev heavy metala. Razlog tiči v karizmatični, a hkrati tudi sila konfliktni osebnosti prvega moža skupine Bobbyja Lieblinga, ki v življenju nikoli ni sprejemal kompromisov. A hkrati prav ta njegova prvina skupino dela unikatno.

http://www.pentagramofficial.com/
https://www.facebook.com/pentagramusa

THE ATOMIC BITCHWAX (Super Stoner Rock - USA)

Ameriška „Super Stoner Rock“ skupina, ki je nastala leta 1993 in združuje elemente Psihadelične rock glasbe iz 60ih let, kitarske riffe 70ih let, ter elemente modernega progresivnega rock-a. Njihov zadnjih album „Gravitron“ izšel Aprila lani in požel pozitivne kritike tako pri poslušalcih, kot glasbenih kritikih.

https://www.facebook.com/The-Atomic-Bitchwax-86002001659/

TYTUS (NWOBHM - ITA)

Kot lokalni support bodo nastopili TYTUS iz sosednjega Trsta, ki preigravajo NWOBHM poznih 70-ih let in navdušujejo s svojo dovršenostjo in stilom. Po uspešno izdanem prvencu „White Lines“ se skupina pripravlja na izdajo novega albuma, ki bo nosil naslov „Rises“!

http://www.tytus.it/
https://www.facebook.com/TYTUSBAND
Odgovorni organizator prireditve:


Masovna - Zavod neinstitucionalne kulture
Cesta IX. Korpusa 99a
5250 Solkan