PASSENGER - Nakup vstopnic

PASSENGER

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

PASSENGER

+ Igor Božanić

20:00, Katedrala

ZA FENE: Ed Sheeran, Asaf Avidan, Mumford & Sons …


Spoštovani kupci!

Zaradi logističnih razlogov je dogodek prestavljen iz 4. 7. na 18. 7. 2022. Vse kupljene vstopnice veljajo za nov termin. Vsi, ki vam nadomestni termin ne bo ustrezal, oziroma pri vseh dokončno odpovedanih dogodkih ste upravičeni do vračila kupnine vstopnice.

NAVODILA za vračilo kupnine


V Šiško prihaja zvezdnik svetovnega formata, avtor enega najbolj gledanih posnetkov na YouTubeu vseh časov, več kot 3 milijarde ogledov vrednega komada "Let Her Go" – Passenger! Zaradi izjemnega zanimanja in omejenih kapacitet svetujemo, da ne odlašate z nakupom karte. Za ogrevanje bo poskrbel nadarjeni mladenič Igor Božanić, ki velja za pravi biser med kantavtorji v našem prostoru.

Tri milijarde ogledov. TRI MILIJARDE. Številka, ki si jo je težko predstavljati, pa tu govorimo le o uradnem videospotu na YouTubeu – torej brez raznih neuradnih fenovskih verzij, predvajanj na Spotifyu in sorodnih platformah, vrtenja na radiu itd. Britanec Mike Rosenberg oz. Passenger je z "Let Her Go" napisal zares pošastno dober hit, ki ga je leta 2012 z uličnih vogalov izstrelil med top 25 najbolj gledanih posnetkov na YouTubeu vseh časov – višje od npr. Adele, Shakire in, no, Crazy Froga –, mu odklenil vrata najbolj uglednih koncertnih prizorišč ter ga poslal na svetovne turneje s kolegom iz mladih let Edom Sheeranom.


A navkljub fenomenalnemu uspehu in takojšnji izpolnitvi sanj tako rekoč vsakega glasbenika – "Let Her Go" je namreč izšel na njegovi šele tretji plošči –, Passenger ni počival na lovorikah. Njegova diskografija obsega 12 albumov v prav toliko letih in odraža ne le zanj značilni iskrenost ter konsistentnost, temveč predvsem stalen razvoj in izjemno razumevanje indie folk kantavtorstva. Na svoji najnovejši plošči, Songs for the Drunk and Broken Hearted, katere izid je bil zaradi koronavirusa zamaknjen za eno leto, se sveže samski izvajalec tako spoprime z razpadom zveze in nudi uteho vsem z zlomljenim srcem. V živo nas bo tolažil in navdušil julija v Šiški.

V Beogradu bazirani banjaluški kantavtor Igor Božanić je še kot Sir Croissant s križarjenjem med folk glasbo in lo-fi baladami poskrbel za enega nepričakovanih vrhuncev festivala MENT 2019, pod svojim psevdonimom objavil več EP-jev in med drugim ogreval občinstvo pred nastopom Marisse Nadler v Zagrebu. Z odlično sprejetim albumom Runo je lani krenil v novo glasbeno smer in pod lastnim imenom v svoji materinščini začel ustvarjati glasbo, ki navdih najde v tradicionalnih melodijah.