Otroški abonma ŠODRČEK  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

ŠODR TEATER - OTROŠKI ABONMA ŠODRČEK

Veliki in mali otroci, spoštovane mame in očki, velecenjeni dedki in babice, ljube tete in strici, marljive učiteljice in učitelji! Vsi skupaj letos prav lepo vabljeni na otroški abomna ŠODRČEK. Uživali in smejali se bomo od oktobra pa vse tja do maja.

Cena abonmaja ŠODRČEK (sedem predstav + ena brezplačna) je 25€ na osebo.
Za štiri in veččlanske družine smo pripravili poseben družinski popust: 20€ na osebo.
Cena posamezne predstave je 5€ na osebo.

ŠODR teater in Četrtna skupnost Šentvid sta za vas pripravila naslednje predstave:

GREMO NA VLAK (UNIKAT); 24.oktober
SNEGULJČICA (Družinsko gledališče Kolenc); 21. november
OD KOD SI, KRUHEK in obisk Dedka Mraza (UNIKAT), brezplačna predstava, podarja jo Četrna skupnost Šentvid; 26. december
OBUTI MAČEK (Družinsko gledališče Kolenc); 23. januar
VOLK IN SEDEM KOZLIČKOV (KŠD ŠTUMF in ŠODR teater); 20. Februar
PRAVLJIČNA URA BABICE PRA, KI SPLOH NE PRIČAKUJE TIGRA (UNIKAT); 20. marec
CESARJEV SLAVEC (Družinsko gledališče Kolenc); 24. april

Vse predstave bodo ob sredah ob 18h v Ljudskem domu Šentvid (Prušnikova 99, Ljubljana)

Če imate kakršnokoli vprašanje, nas lahko kadarkoli pokličete na telefon 040/ 472 -224 (Tina) ali pa nam pišete na sodr.teater@gmail.com.

Veseli bomo vašega klica, še bolj pa obiska in vašega nasmeha, da se skupaj česa novega naučimo in veliko doživimo!

Se vidimo v gledališču!
.............................................

24. 10. 2012 ob 18h Gledališče Unikat
Tomaž Lapajne Dekleva: Gremo na vlak
igrata: Mojca Weber in Tomaž Lapajne Dekleva
 
Živahne melodije nas popeljejo v čas charlestona - naš junak potuje k svoji teti, a zamudi vlak. Medtem, ko čaka naslednjega, mu ukradejo denarnico. Prijazni klošar in nežna prodajalka vijolic ga poskušata potolažiti, a šele nerodni policaj, ob pomoči otrok, ujame tatu, ki mu vrne denarnico. Veselo se povzpne na vlak in odpotuje teti, ki ga že nestrpno pričakuje. Gremo na vlak je živahen muzikal - poln veselih melodij in razigrane koreografije. Predstava traja 30 minut.


21. 10. 2012 ob 18h Družinsko gledališče Kolenc
Brata Grimm: Sneguljčica
Igrajo: Lovro Lah, Tina Tavčar, Anka Kolenc, Zvone Kolenc

Sneguljčica mora zbežati pred mačeho v gozd. Mali prijatelj, ki ne pozna pravljice, ob pomoči gledalcev poskuša rešiti, kar se rešiti da. Toda Sneguljčica naredi vse narobe: ne posluša palčkov, verjame starki, poje jabolko, … in se zgrudi mrtva. No, skoraj mrtva, … kajti ob pomoči pogumnega prijatelja in vseh gledalcev poiščemo tistega, ki ima Sneguljčico zares rad. Predstava traja 45 minut.

 
26. 12. 2012 ob 18h Gledališče Unikat
Tomaž Lapajne Dekleva: Od kod si, kruhek? in obisk Dedka mraza
igrajo: Mojca Weber, Tomaž Lapajne Dekleva in Rok Kosec
 
Deklica Ana najde v žemljici zlat prstan. Kdo ga je izgubil? Lažnivi trgovec? Morda prijazni pek? Ana obišče še mlinarja in kmeta, pri tem pa se kot za šalo nauči, kako nastane kruh. Muzikal se v hitrih ritmih in skupnem petju z otroci srečno zaključi v 35 minutah. Po predstavi bo prišel tudi Dedek mraz.


23. 1.  2012 ob 18h Družinsko gledališče Kolenc
Brata Grimm: Obuti maček
igrajo: Anka Kolenc, Tina Tavčar in Lovro Lah


Nekoč je živel mlinar, ki je imel tri sinove, poleg njih pa še mlin, osla in mačka. Ko je mlinar umrl, je najstarejšemu sinu zapustil mlin, srednjemu osla, najmlajšemu sinu, Štefanu, pa mačka. Štefan, je bil sprva žalosten, ker je dobil najmanj, maček pa je nenadoma spregovoril in ga potolažil: »Če mi daš narediti škornje, da se bom lahko obnašal kot človek, ti bom pomagal!« In tako se je začelo zanimivo popotovanje do sreče...Predstava traja 45 minut.20. 2. 2013 ob 18h KŠD Štumf in ŠODR teater
Brata Grimm: Volk in sedem kozličkov
Igrata: Žiga Udir in Primož Forte

Predstava VOLK IN SEDEM KOZLIČKOV je zasnovana kot zgodba dveh igralcev, ki ju otroci nepripravljena zasačijo na prizorišču. Čeprav pravljice še ne znata čisto »na pamet«, se morata znajti in predstavo nekako odigrati. Na razpolago imata staro knjigo pravljic, lutke, gledališko stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov in sedem kozličkov. Z veliko mero igralske iznajdljivosti jima kljub različnim komičnim zapletom uspe pravljico in predstavo naposled pripeljati do srečnega konca. Predstava traja 50 minut.

 
20. 3. 2013 ob 18h Gledališče Unikat
Vida Bren Cerkvenik, Jaša Jenull in Marko Bratuš: Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra...
igrata: Maja Dekleva Lapajne in Marko Plantan
 
Babica Pra je pravljičarka, ki otrokom pripoveduje pravljico o Trnuljčici. A med pripovedovanjem se v občinstvu pojavi tiger! In kakšno zmedo dela! Babica Pra sploh ne more povedati pravljice do konca! Mogoče ji pa lahko prav tiger pri tem pomaga... Tiger in Trnuljčica, gre to skupaj? Predstava, polna nepričakovanih zasukov in neprestanega sodelovanja občinstva, kratkočasi 30 minut.


24. 4. 2012 Družinsko gledališče Kolenc
Hans Cristian Andersen: Cesarjev slavec
Igrajo: Tina Tavčar, Lovro Lah, Anka Kolenc

Tina ima kužka, ki se ji je zdel prvi teden zelo zabaven. Zdaj pa ga ne mara več, saj je z njim preveč dela … Za domačo nalogo mora prebrato knjigo o cesarjevem slavcu. Skozi napeto zgodbo spozna, kako pomembno je imeti prijatelje, ki so ti pripravljeni v najtežjih trenutkih priskočiti na pomoč. Tina na koncu ugotovi, da tudi njen kuža ni samo igračka, ampak pravi prijatelj. Predstava traja 45 minut.


22.5. 2012
Predstava presenečenja