Otroški abonma ŠODRČEK - 2015/2016 - Vstopnice

Otroški abonma ŠODRČEK - 2015/2016 - Vstopnice ©

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Juhuhuuu, ŠODRČEK je spet tu!
 
Vsi mali in veliki prijatelji povabljeni, da se z nami spustite po pravljičnem toboganu gledališča - nekje na poti bomo srečali pogumnega jelena, ki razvršča odpadke, malega tigra bomo pospremili k zdravniku, decembra se bomo stisnili k Dedku Mrazu, z Oskarjem bomo šli na potep po svetu, spoznali bomo sitno Turjaško Rozamundo, se nasmejali Žabjemu kralju, Putka nam bo zvalila pirh, čisto na koncu pa bomo lahko pobožali vse živalice, ki bodo naše gledališče obiskale v maju. Pripravite se, mavrično popotovanje se začne zdaj!
Veseli bomo vašega obiska, da se skupaj česa novega naučimo in veliko doživimo!
 
Predstave se bodo zvrstile od oktobra do maja, enkrat mesečno, ob 18h v Ljudskem domu Šentvid. Vse predstave so primerne za otroke od 3. leta starosti dalje.
 
sreda, 14.oktober, ob 18h
 
"POGUMNI JELEN" - čisto prava eko predstva
Družinsko gledališče Kolenc
 
igrata: Anka Kolenc, Lovro Lah ali Janja Srečkar
 
Jelen je ekolog. Skrbi ga, ker ljudje tako grdo delajo z okoljem. Povsod ležijo smeti in jelen je odločen, da bo to spremenil. Odpravi se v mesto, kjer seveda spozna, da stvari sploh niso rožnate. Spozna Matica, ki mu je dolgčas in iz zabave onesnažuje okolje...kaj storiti?
 
sreda, 11.november, ob 18h
 
"VELIKI STRAH MALEGA TIGRA"  - so zdravniki res bav bav?
Gledališče KU-KUC
 
igrajo: Urška Raščan, Ana Raščan ali Miša Gerič Špacapan
 
Mali tiger zboli za neznano boleznijo in obiskati mora zdravniško ordinacijo...Ojeeej. Tresejo se mu kolena, stiska ga v želodčku in v grlu nosi cmok...Še dobro, da so v čakalnici otroci, ki mu pomagajo razvozlati veliko strašljivo uganko o tem, kaj s skriva za velikimi belimi vrati...
 
sreda, 30.december, ob 18h
 
"IFIGENIJA IN ALEKSANDER"  - klovnovska predstava + Obisk Dedka Mraza!
Gledališče Unikat
 
igrata: Eva Škofič Maurer in David Dolamič
 
Veselo in iskrivo potovanje po pravljicah s klovneso Ifigenijo in klovnom Aleksandrom. Pravljice še nikoli niso bile tako zabavne!
Pride tudi Dedek mraz!
 
sreda, 13.januar, ob 18h  - popotniška dogodivščina
 
"OSKAR IN PRIJATELJI"
Društvo GUD SOS
 
igrata: Mišo Mićić (Oskar) in Marko Ujc (animator lutk) 
 
Oskar je čisto pravi svetovni popotnik, ki malim gledalcem že takoj na začetku gledališkega potovanja postreže s pozdravi v različnih svetovnih jezikih. In ko že pričakujemo, da se bomo vsi skupaj z njim popeljali po skrivnih deželah in odkrivali svetovna čudesa, Oskar izgubi zemljevid. Na srečo ima veliko dobrih prijateljev, ki mu v težavah radi priskočijo na pomoč.
 
sreda, 10.februar, ob 18h - Prešernova pesnitev malo drugače
 
"TURJAŠKA ROZAMUNDA"
Družinsko gledališče Kolenc
 
igrajo: Lovro Lah, Anka, Kolenc, Tina Tavčar, Janja Srečkar
 
France Prešeren je lahko zanimiv in zabaven tudi za najmlajše. V predstavi bomo skupaj spoznali napeto zgodbo o Ostrovrharju, Rozamundi in lepi Lejli ob tem pa ugotovili, da pesmi sploh niso dolgočasne, ampak zelooo zanimive ...
 
sreda, 16.marec, ob 18h
 
"ŽABJI KRALJ" - si upamo poljubiti žabca?
Gledališče Smejček
 
igrata: Janja Srečkar in Jan Sebastian Srečkar
 
Najmlajša kraljeva hči ima vse, kar bi si lahko želela....no, dokler ji zlata žoga ne pade v vodnjak.V zameno, da ji žogo prinese, obljubi prijateljstvo neznanemu žabcu. Vendar takoj, ko ji žabec željeno žogo izroči, princesa pozabi na obljubo. Žabec pa se seveda ne vda kar tako ...
 
sreda, 13.april, ob 18h
 
"PUTKA ZDRAVKA IN ZAJČEK SLADKO"  - velika slastna lizika
Zavod Enostavno prijatelji
 
igrata: Damjana Goter in Uroš Lavrič
 
Se sprašujete, kako bi otrokom dopovedali, da preveč sladkarij povzroča težave z zdravjem? Če je temu tako, vam predlagamo, da k sebi povabite Putko Zdravko. Na ekološki kmetiji živeča in z vsemi naravnimi rešitvami oborožena vam pri tem lahko pomaga ...
 
sreda, 11.maj, ob 18h
 
ŽIVALI NA OBISKU - prav posebno presenečenje
Družinsko gledališče Kolenc
 
Zadnja abonmajska predstava bo prav posebna. V njej ne bodo nastopali ljudje, ampak čisto prave živalice...najprej bomo reševali uganke, potem pa jih bomo celo uro lahko božali in spoznavali od čisto blizu. Kača, krastača, tenrek in ostale živalice že komaj čakajo, da pridejo na obisk! Primerno za vse, male in velike:)

Odgovorni organizator priredtive:
KUD ŠENTVID NAD LJUBLJANO - ŠODR TEATER
Prušnikova 99
1210 Šentvid