NOVI ROCK 3.0  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

 


 

NOVI ROCK 3.0


SPOMIN NA 30 LET


IN NA PRIHODNOST!


OTROCI SOCIALIZMA, NIET, MELODROM, DEMOLITION GROUP, N'TOKO, NIKKI LOUDER, DAMIR AVDIĆ …PETEK, 9. SEPTEMBER 2011 OD 20.00, KRIŽANKE, LJUBLJANA


 


Po desetih letih in ob 30. obletnici se v petek, 9. 9. 2011 ob 20.00 na prvotno prizorišče – ljubljanske Križanke - vrača prvi urbani festival alternativne glasbe Novi rock, v novi 3.0 izdaji,  s "klasičnimi” izvajalci kot so Otroci Socializma, Demolition Group, Niet, Buldogi, in novimi, kot so (spet) NIET, Melodrom, N'toko, novi Buldogi, Damir Avdić, Nikki Louder in drugi (končni program bo znan v kratkem).


 


Novi rock ni bil le koncert, ampak tudi priložnost za javni razmislek- in tudi NR 3.0 bo priredil javno razpravo na aktualno temo sodobne urbane glasbe pod Slovenci. Za oživitev vizualnega spomina pa bo poskrbela digitalna razstava fotografij dveh desetletij Novega rocka, ki bo v Kinu Šiška.Cene vstopnic, ki so že v predprodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih so, kar je tradicija Novega rocka, “popularne”: enojna za 14,00 EUR, dve za frende ali pare po 22,00 EUR, cena treh za novodobnega mladinca, darkersko mamo, star’ga punk-rokerskega fotra pa 27,00 EUR.Slovenske železnice ob tem ponujajo kar 75 % popust na povratne vozovnice. Vsi nekdanji udeleženci Novega rocka bodo tudi osebno povabljeni na dogodek, zato lahko pričakujemo tudi zanimive, nenapovedane goste na odru ljubljanskih Križank.


 


Novi rock je od leta 1981 do 2000 meril utrip sodobne slovenske popularne glasbe nasploh in njenih najbolj vplivnih in inovativnih post-pankrtskih ustvarjalcev vseh zvrsti: Videosex, Laibach, Borghesia, Noctiferia, Res Nullius, Otroci socializma, Via Ofenziva, Šund, Kuzle, Psycho-Path, Elvis Jackson, Muškat Hamburg, ter številne druge skupine. Zadnji posebni gostje Novega rocka 2000 so bili Siddharta. Novi rock je kot prvi predstavil širši slovenski javnosti skupine Plavi orkestar, Smashing Pumpkins, Verve, Crime & The City Solution in mnoge druge tuje in domače skupine. Popolno zgodovino Novega rocka najdete v knjigi Igorja Bašina "Novi rock 1981-2000", ki jo lahko dobite v ŠKUC-u.


 


Po desetletni aktivnosti v klubskem »undergroundu« v obliki Klubskega maratona Radia Študent se Novi rock vrača na svoje prvotno prizorišče ljubljanskih Križank, kjer je pred 30 leti prvič prinesel alternativno rock in pop glasbo v velik osrednji prireditveni in medijski prostor -s prenosom in snemanjem Vala 202, in to z ekipo nekaterih najboljših še delujočih udeležencev : Niet, Otroci Socializma, Buldogi (ki so pravkar izdali drugi album »Ni lepo«), Demolition Group (letos so izdali album »Planet starcev«). In seveda z nekaterimi najvidnejšimi mlajšimi izvajalci: Melodrom (za katere bo to edini letošnji koncert v Ljubljani), N'toko (njegov album »Parada ljubezni« je nov dokaz angažirane vitalnosti slovenskega rapa) in najmlajši noizerji, a tudi že z dvema albumoma - Nikki Louder. Tu pa je še izjemen »jugo« gost: pesnik, roker, igralec in »bosanski psiho« Damir Avdić, čigar albuma »Mrtvi su mrtvi« in »Život je raj« predstavljata vrhunec radikalnega pesniškega in rokovskega izraza trdih novih realnosti »na ovim prostorima«. Več skupin pa bo znanih kmalu.


 


Pred in med Novim rockom 3.0 bo v Kinu Šiška digitalna razstava fotografij dveh desetletij Novega rocka in javna debata na temo mesta nove alternativne popularne glasbe v sedanjem času. Pol leta pred sedaj že vsakoletnim "Obračunom glasbe in založništva - TRESK #3" (organizirata ga Radio Študent in Kino Šiška), ki se bo marca 2012 že tretjič odvijal v Kinu Šiška, se bodo v predverju Križank ob posebni priložnosti kot je Novi Rock 3.0, predčasno zbrale domala vse domače založbe fonogramov na sejmišču z imenom TRESK 3.0 in tako še diskografsko obeležile 30. jubilej Novega rocka. Na sejmišču bo moč kupiti domače in tuje albume s sejemskim popustom.