NOT EXACTLY LOST - Vstopnice

NOT EXACTLY LOST  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

Včasih se lepe zgodbe začnejo, še preden se glavni protagonisti poznajo. Žanrsko prepletene, na trenutke zasanjane, včasih melanholične, a vedno presunljivo melodične pesmi, ki sta jih pod imenom Not Exactly Lost zvočno utelesila Tine Grgurevič BOWRAIN in Luka Uršič KALU, dajejo občutek, kot da so nastale v nekem drugem času in počakale na pravi trenutek ter pravo ustvarjalno dinamiko, da lahko zares zablestijo.

V živo se bomo lahko v njih potopili konec oktobra v Kinu Šiška, kjer bodo verjetno zavzele malce drugačno, od trenutka navdahnjeno obliko, saj jih bosta z nastopom v živo predstavila ob izidu prvenca. Koncert bo zvočno potovanje, skozi katero bosta ustvarjalca iskala obliko svobodnega izražanja, ki jo bo navdihnila publika. V srčiki projekta se vedno pomerjata ravno drznost in oblika, odstopanje in izvorni navdih. Ta dinamika je tudi navdih za ime projekta, saj govori o izgubljanju v trenutku, ki pa je na koncu koncev vedno tista prava pot. Lost, but not exactly. (Izgubljen, a ne ravno.)

Pred koncertom, natančneje 7. oktobra, bosta glasbenika izdala singel “Mala Okna”, izdajo pa bosta pospremila s premiero videospota.

Luka Uršič KALU glasbo in slikarstvo izmenjuje že več kot 20 let. Zadnjih 15 let sodeluje z umetnikom JAŠO, saj sta skupni tok ustvarjanja našla ravno v prepletu likovne, performativne in glasbene umetnosti. Pod imenom KALU je leta 2018 izdal prvenec Get Well Soon. Svoj glasbeni talent je razvijal tudi skozi sodelovanja z različnimi slovenskimi glasbeniki, kot so YGT, Katja Šulc ter Polona Kasal.

Tine Grgurevič BOWRAIN je skladatelj, pianist in glasbeni producent. Ljubezen do glasbe razvija že več kot 20 let. Študij klavirja v Rotterdamu ga je pripravil na razgibano glasbeno pot, ki ga je peljala po Evropi, ZDA in celo v Južnoafriško republiko. Z zvočno podobo je dopolnjeval tako gledališke predstave kot umetniške instalacije. Pod imenom BOWRAIN je izdal tri albume, različne single ter EP-je. Njegov najnovejši projekt 2020 Seconds(A)live je bil jeseni 2020 izdan v obliki koncertnega albuma.

Organizacija: Kino Šiška in Skladišče 172.

avtorja: Luka Uršič KALU, Tine Grgurevič BOWRAIN umetniško vodstvo: Anja Mejač, Luka Uršič umetniška dela: Luka Uršič fotografija: Primož Korošec grafično oblikovanje: Jan Virant video: Črt Potočnik besede: Nina Vidrih produkcija: Skladišče 172 koprodukcija: Kino Šiška, Nika d.o.o. odnosi z javnostjo: Agencija Glasilka projekt so finančno podprli: Ministrstvo za kulturo, S-5 naložbe

Koncert

vokal, sintisajzer, ritem mašine: Luka Uršič klavir, sintisajzer, vokal: Tine Grgurevič scenografija: Meta Grgurevič VJ: Vesna Krebs režijsko svetovanje: Anja Mejač

Album

avtorja, izvajalca glasbe: Luka Uršič KALU, Tine Grgurevič BOWRAIN glasbena produkcija: Luka Uršič, Tine Grgurevič, Mario Babojelič glasbeni mix: Jernej Černalogar mastering: Gregor Zemljič založba: Nika d.o.o.