NIPKE & THE NIPPLES - Vstopnice

NIPKE: Nov album Retro

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

NIPKE: Retro

predstavitev nove plošče

+ Kokosy + DJ Sunny Sun

28. 5., Katedrala, 20:00

Po več kot petih letih, neštetih neizbežnih hitičih in odmevnih sodelovanjih bo ena gonilnih sil sodobne slovenske hiphop scene, veteranski reper Nipke, končno izdal svoj drugi solo album. Nove skladbe bo s svojo zasedbo The Nipples premierno predstavil v Šiški, seveda pa ne bodo manjkale niti starejše uspešnice niti zanimivi glasbeni gostje.

ZA FENE: Dravle Records, Matter, Trkaj …

Svojo prvo ploščo Nipke je Boštjan NipičNipke izdal leta 2015 in s spevnimi komadi, kot je "Všeč tko k je", hitro postal stalnica domačih radijskih valov. Nadaljeval je z nizom solo uspešnic – "Noben me ne razume", "Bejba z neta", "Popoln lajf", "Ina" idr. –, pri katerih je za produkcijo poskrbel njegov dolgoletni pajdaš Damjan Jović in s katerimi je slovenski hip hop prodrl tudi med širšo javnost. K temu je pripomoglo tudi njuno ustvarjanje v okviru kreativnega kolektiva ter založbe Dravle Records. Ta je leta 2020 izdala album Buden, na katerem so se Nipkeju in Joviću pridružili gosti, kot so Bojan Cvijetićanin (Joker Out), zalagasper, Ezra, Matter in Trkaj, svoj produkcijski pečat pa je pustil tudi Hyu. Album je nemudoma po izidu postal najbolj poslušan album na Apple Music v Sloveniji in še povečal apetite po novi Nipkejevi solo plošči.

Album z naslovom Retro, ki ga je lani napovedal z, no, hitom "Kdaj bo hit", nam bo Nipke s svojo zasedbo The Nipples premierno predstavil v Šiški, kjer se je med pandemijo ustavil tudi v našem spletnem prenosu. Na odru se jim bodo pridružili zanimivi glasbeni gostje, cel dogodek pa bo obarvan v retro stilu, kjer bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji nostalgije.

Preden junija zavrtijo festival MENT Ljubljana bodo vrli domači softboii Kokosy s svojim osvežujočim hip pop rock hibridom kot predskupina v gibanje pognali še ta večer. Po sproščenem in samosvojem prvencu Hude bejbe na dopustu fantje že pripravljajo novo ploščo, novi nesporni bengerrr "Planeti se vrtijo" pa pritrjuje bobnarjevi mami: iz tega ansambla še nekaj bo!

Poskrbljeno bo tudi za after pozno v noč – komando za mešalkami bo namreč prevzel veteran domače hiphop scene DJ Sunny Sun.