Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Vabljeni na vrhunsko predstavo Ničesar ne obžalujemv veličastni izvedbiigralke Metke Pavšič. Edith Piaf, rovtarsko narečje, knjižna slovenščina, južnjaški naglas ... Pet žensk, ena Metka!

Igralka Metka Pavšič ne vidi. V otroštvu se je pojavila bolezen na očeh, ki jo je zavila v »večno temo«. A kljub vsemu to ni ovira za njeno polnovredno življenje. Diplomirala je iz socialnega dela, magistrirala iz igre na AGRFT in danes navdušuje z veličastno izvedbo mono predstave Ničesar ne obžalujem.

Pred nami je ŽENSKA. ŽENSKA, ki ji avtor ne da imena, je lahko katerakoli ženska našega časa, ki se je znašla v skrajni situaciji. ŽENSKA, ki je zaprta v sobi za zaslišanje policijske postaje, ki je razosebljena; še celo kostim je tak, da spretno zakriva njene ženske atribute. Zasliševalci jo opazujejo skozi okno in želijo izvedeti kaj ima skrito pod plaščem, kaj je ukradla. ŽENSKA na koncu pove, da je Edit Piaf. Ime slavne pevke je tudi eden izmed klišejev za dobro pevko. Sporoča, da je v vsaki ženski nekaj, kar si želi zapeti izjemno pesem. Na koncu ženska razkrije svojo resnično zgodbo, skrivnost ukradenega predmeta.

Izvirno slovensko besedilo, vedno privlačen in aktualen ženski princip ter svežina igralke pritegnejo gledalca, da se smeje in joče, sprosti in zamisli.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Zavod "Zimske urice"

Celovška cesta 499B

1210 Ljubljana - Šentvid