Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

 

* V PRIMERU SLABEGA VREMENA BO KONCERT 22.9.2018 V CERKVI.

 

New Swing Quartet praznuje 50 let

V okviru koncertne turneje prvič na trgu pred Baziliko Marije pomagaj v Slovenskem Marijinem narodnem svetišču v Brezjah. S koncertom Love in Brezje.

 

Slovenske ikone spiritual in gospel glasbe praznujejo polstoletja svojega petja.V svojem dolgoletnem delovanju so s posodobljenim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, prepričali marsikatero občinstvo, zdaj pa se po 10 letih vračajo na glasbene odre.

New Swing Quartet je bil ustanovljen leta 1968 v Šentjurju pri Celju po zgledu legendarnega ameriškega Golden Gate Quarteta, s katerimi so kasneje tudi večkrat stali na odru. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Že kmalu po svojem začetku so hitro osvojili slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga. Gospel glasbo so na svojih številnih gostovanjih prenesli na odre po vsem svetu. 

 

Koncertno turnejo ob 50. letnici delovanja sestavljajo clani:

Dare Hering, tenor

Oto Pestner, tenor

Tomaž Kozlevčar, bariton

Marijan Petan, bas

Gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga pa so jih oplemenitila in zaznamovala, saj so prav v črnskih cerkvah utemeljili svoj "southern jazz gospel" stil izvajanja "solid gospel-a" v sodelovanjih z lokalnimi temnopoltimi glasbeniki. S svojo izvedbo so prepričali tudi najtežje občinstvo v južnih ameriških državah, domovini gospela, kjer so jih s toplim aplavzom sprejeli za svoje. Gostovanje na eni izmed ameriških televizij si je ogledalo kar neverjetnih 60 milijonov ljudi.

 

V sklopu turneje ob 50 letnici delovanja se bo New Swing Quartet predstavil s koncertom Love in Brezje na trgu pred baziliko Marije pomagaj v Slovenskem marijinem narodnem svetišču Brezjah v soboto, 22.9. 2018 ob 20 uri. Prizorišče je pokrito v primeru dežja.

 

Odgovorni organizator prireditve:

MODNI KLUB 3000

Ulica 1. avgusta 7

4000 Kranj