NEVIDNI CIRKUS - razprodano  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Victoria Chaplin in Jean-Baptiste Thiérrée sta živi odrski legendi in njun čisto poseben cirkus že štirideset let navdušuje publiko po vsem svetu. Njuna zgodba se bere takole:

Na neki fotografiji v časopisnem članku se je Jean-Baptiste zastrmel v osemnajstletno Victorio z njenim očetom Charlesom. Ker je v članku Victoria razlagala, da bi rada postala klovnesa, ji je napisal pismo. Ni se nadejal odgovora, a Victoria mu je odgovorila. Danes sta njuna otroka Aurelia in James Thiérée skoraj bolj znana vsestranska klovna in akrobata od svojih staršev. Jean-Baptiste je začel svojo kariero v zgodnjih šestdesetih kot obetaven mlad filmski in gledališki igralec, med drugimi se učil pri Resnaisu, Felliniju in  Brooku. Hotel je novo gledališče, ki bo dostopno tudi malemu človeku in tako se je približal cirkusu. A želel si je povsem drugačen, nekomercialen cirkus brez mučenja živali, poln poezije in domišljije. Ko se mu je pri ustvarjanju pridružila Victoria, sta osvojila svetovno publiko. Zdi se, kot da sta samo za hip stopila iz kakšne pravljice in se bosta po predstavi tja tudi vrnila. Pri njiju so se navdihovali znani ustvarjalci Cirque du Soleil kot tudi vse generacije novega cirkusa, ki je iz razvedrila prestopil v umetniško gledališče in postal pomembna gledališka zvrst.

Predstava je v sodelovanju z Gledališčem Park Murska Sobota prav tako v sklopu projekta NOVI GLEDALIŠKI IZZIVI, ki išče najkakovostnejše gledališke predstave, ki ponujajo presežek v vsaj enem segmentu gledališkega dogodka in s tem odpirajo nove gledališke horizonte, kot so vrhunske igralske kreacije in prodorne in lucidne režiserske poetike.