nanamilčinski_nuk - Vstopnice ©

Nana Milčinski  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Nana Milčinski vam bo skupaj s pianistom Jožijem Šalejem in kontrabasistom Ninom de Gleria pričarala intimni večer uglasbljene poezije. Predstavljene bodo skladbe z najnovejše zgoščenke »Nanine pesmi«. Gre za čudovito zbirko pesmi, ki jo je Frane Milčinski Ježek napisal o svoji vnukinji. Na koncertu boste lahko prisluhnili tudi skladbam z zgoščenk »Še ena pomlad«, »Od tod do vesolja« in Najlepši šansoni, ki jih je Ježek v času svojega življenja izvajal tudi sam. Na dogodku bo tudi posebna gostja Mojca Fo, ilustratorka Naninih pesmi, ki bo med koncertom slikala na odru.


Nana Milčinski je sicer dramaturginja, gledališka režiserka in režiserka sinhroniziranih risank. (So)ustvarila je številne nagrajene gledališke predstave. Med najbolj odmevnimi je mladinska glasbena predstava »Livingstonov poslednji poljub«, za katero je leta 2010 prejela Zlato paličico za najboljšo predstavo v celoti.


Svojo prvo glasbeno ploščo z naslovom »Dragi« je izdala leta 2012, leta 2014 je izšla njena druga plošča z naslovom »Od tod do vesolja«, lansko leto pa najnovejša »Nanine pesmi«. Gre za uglasbljeno poezijo, ki jo je napisal njen dedek Frane Milčinski Ježek.  


 


Zasedba:  • Nana Miličinski: vokal

  • Jožij Šalej: klavir

  • Nino de Gleria: kontrabas


Odgovorni organizator prireditve:


KUD ARHITEKA


Dunajska 49


1000 Ljubljana