Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Vsi zaljubljeni v Dalmacijo in željni vrhunske dalmatinske glasbe boste lahko uživali na edinstvenih in nepozabnih gala večerih dalmatinske glasbe. Na koncertni turneji po Sloveniji bodo nastopile izključno najbolj predvajane in največkrat nagrajene dalmatinske klape. Recept za njihov uspeh so usklajenost, delo in ljubezen do pesmi. Vsak nastop je nekaj posebnega, saj glasbo ustvarjajo iz čiste in pristne ljubezni do klapske pesmi.

V Celju bodo 26. decembra 2015 ob 20.00 uri nastopili KLAPA MASLINA, KLAPA BONACA  in KLAPA CAMBI. 


KLAPA MASLINA je ena najbolj znanih dalmatinskih klap, ki s je s svojim bogatim repertoarjem izjemno priljubljena tudi v Sloveniji. Kdo ne pozna njihove legendarne uspešnice Da te mogu pismom zvati? Če kdo z jadranskega morja zraven drugih dobrot prinese kaj v spominu, je to gotovo tudi petje dalmatinskih klap – in klapa Maslina je ena od najboljših, kar jih ima Dalmacija. Za sabo ima dobrega četrt stoletja dela, čvrsta je kot steblo rastline, po kateri se imenuje, v svojem repertoarju pa ima tako zgodovino tradicionalnega dalmatinskega večglasja kot tudi novejše pesmi. Njihovo petje je tudi Arsen Dedić, sicer tudi eden od njihovih piscev, označil kot »… klapa Maslina je legitimni dedič vsega v šibenskem petju – od krčme do velike koncertne dvorane …« Na Jubilejniku boste lahko v »škvadri« popularnega Branka Bubica, najljepšega hrvaškega klapskega tenorja, slišali njihove uspešnice, kot so Da te mogu pismom zvati, Maslina je neobrana, Šibenska balada, Ostala si ista, pa tudi marca letos posneto novo uspešnico Korak po korak, ki napoveduje novi album.


KLAPA BONACA je klapa z največjim številom klapskih hitov. Njihova avtorska pesem »Oči boje lavande« je postala vse splošni Evergreen. Klapa Bonaca iz Šibenika se je v 28ih letih svojega obstoja glasbeno razvijala od klasične klape do mediteranskega ansambla. Posneli so 11 zgoščenk  med katerimi so: “Noći u Dalmaciji”, “Moja Stranka”, “Dalmacijo slušaj ovo”, “Di zvizda padne”, “Bonaca u duši” in mnoge druge. 
Klapa Bonaca je zastopala Hrvaško na evropskih festivalih pop in domače glasbe na Malti in Korziki, ter nastopala na različnih domačih festivalih. Pevci iz Šibenika so osvajali nagrade na skoraj vseh festivalih Dalmacije, med drugimi,  na festivalu zabavne glasbe Split za pesem „Zemljo mora, maslina i soli“.  Ljubitelji dalmatinske glasbe jih poznajo po pesmih »Noći u Dalmaciji«, »oči boje lavande«,  „Dalmacijo, slušaj ovo“, „Nije jedan, već su pala oba“, „Di zvizda padne“, „Ludo more“,…

 

KLAPA CAMBI iz Splita  je najpopularnejša dalmatinska klapa, ki je začela delovati leta 1986 in nekajkrat osvojila prvo nagrado na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu in na Večerih Dalmatinskih pesmi v Kaštelu. Njihova mladostna energija in razigranost najbolj prihajata do izraza, ko na svojstven način interpretirajo največje uspešnice legendarnih dalmatinskih pevcev,
kot sta Oliver Dragojević in Gibonni. Po več izdanih albumih, razprodanih koncertih doma in v tujini, je njihov velik ponos zmaga na Festivalu zabavne glasbe Split 2011, po mnenju strokovne žirije s pesmijo »Ultima partenca«. Hkrati so njihove lastne skladbe letošnje poletje zapolnile valove hrvaških radijskih postaj. Svoj uspeh pripisujejo temu, da znajo stopiti skupaj in da je med njimi dobra atmosfera.
Tradicija, čutno prepletena z sodobnim je tisto, kar klapo Cambi dela tako kakovostno in blizu ljudem.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

ERDO d.o.o.

Švajgerjeva ulica 5,

2250 Ptuj

Oglas, promocija, partnerji