MONO + GGGOLDDD - Nakup vstopnic

MONO + GGGOLDDD

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

V Ljubljano se vračata zasedbi, ki vsaka na svoj način vodita težke, alternativne godbe v drzne nove smeri. Kultni japonski instrumentalni post-rockerji MONO se po razprodanem nastopu leta 2019 vračajo z novo ploščo, GGGOLDDD pa so z brutalno iskreno lansko izdajo pristali pri vrhu marsikaterega seznama najboljših plošč leta.

ZA FENE: Roadburn, Emma Ruth Rundle, God Is An Astronaut …

Štiričlanska zasedba MONO je že mnogokrat poskrbela za intenzivno koncertno izkušnjo v naših krajih, tekom svojih več kot 20 let obstoja pa se je uveljavila kot izjemno cenjena skupina s povsem samosvojim zvokom. Njihova edinstvena kombinacija ganljivih orkestralnih aranžmajev in dinamičnega kitarskega hrupa, neumoren koncertni urnik in razprodani nastopi po celem svetu so jih ustoličili kot eno mednarodno najbolj uspešnih japonskih zasedb. Leta 2021 so se z dolgoletnim sodelavcem Stevom Albinijem znova odpravili v studio in posneli svoj že enajsti album, Pilgrimage of the Soul, še enega v vrsti albumskih presežkov, ki je navdušil z mojstrsko dinamiko, intenzivnostjo ter do potankosti oblikovanimi skladbami.

Še v časih, ko so ustvarjali pod okrnjenim imenom Gold, so GGGOLDDD navduševali mednarodno javnost s svojim hipnotičnim videnjem pop glasbe. Nizozemski bend, v katerem najdemo tudi slovenskega kitarista Jako Boliča (Leechfeast), je bil v času pandemije povabljen, da ustvari posebno delo za spletno edicijo slovitega festivala Roadburn. Pevki Mileni Evi se je s tem ponudila priložnost, da skozi ustvarjanje z bendovskim in življenjskim sopotnikom Thomasom Sciaronejem predela čustva in spomine iz preteklosti. Končni festivalski nastop je bil najbolj gledani del prenosa in požel primerjave s Portishead in Björk, služil pa je tudi kot odskočna deska za lanski album This Shame Should Not Be Mine. Temačen, sodoben pop album, ki se nahaja v povsem samosvojem zvočnem univerzumu, je bil deležen izjemnih pohval tako s strani kritikov kot poslušalcev, bend pa je katapultiral med najpomembnejše zasedbe teh kaotičnih časov.

Organizacija: Kino Šiška.