MOJE PESMI, MOJE SANJE  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Družinska vstopnica velja za štiri osebe pod pogojem:
dve odrasli osebi in dve mladoletni osebi ali ena odrasla oseba in tri mladoletne osebe.
Muzikal Moje pesmi, moje sanje, bolj znan po istoimenskem filmu, je eden najbolj priljubljenih muzikalov vseh časov. Po izjemnem uspehu na Broadwayu, kjer je doživel kar 1443 ponovitev so ga preselili tudi na West End. Tam po 2385 ponovitvah še danes drži rekord najdlje predvajanega ameriškega muzikala v Londonu. Od prve uprizoritve leta 1959 je bil prikazan že v 17 500 različnih produkcijah širom sveta, letno pa si ga ogleda več kot 600 000 ljudi.


 


Z nesmrtno glasbo izpod peresa Richarda Rodgersa in  resnično zgodbo družine von Trapp, ki jo je v scenarij oblikoval Oscar Hammerstein II, muzikal Moje pesmi, moje sanje nagovarja najgloblja čustva ljubezni do glasbe, družine in domovine. Sedem otrok, ki po smrti svoje mame ne sprejmejo nobene varuške, njihov oče, zaveden avstrijec stotnik von Trapp obravnava kot mornarje na svoji bojni ladji, ki ji je poveljeval v 1. svetovni vojni. Tik preden se iz obupa poroči z dunajsko baronico Elso Schraeder v njihova življenja vstopi nova varuška, postulantka Maria, ki v hišo vrne glasbo in veselje.


Odnos med stotnikom in Mario se razvije v romantično ljubezen, ki ju popelje do oltarja. Časa za družinsko srečo pa ni! Zaradi priključitve Avstrije nacistični Nemčiji, je družina primorana zapustiti svojo domovino…


 


Muzikal z znamenitimi napevi, kot so Climb every mountain, Edelweiss, DO, RE MI, My favourite things in druge, bo v slovenskem prevodu Nejca Lisjaka ob spremljavi simfoničnega orkestra pod taktirko maestra Simona Dvoršaka izvedlo preko 50 pevcev in igralcev, med njimi tudi: Eva Černe, Boštjan Romih, Irena Yebuah Tiran, Matjaž Stopinšek, Katja Konvalinka, Klemen Torkar, Simona Plut, Tjaša Hrovat ter mnogi drugi.


 


 


 


Glasba: Richard Rodgers


Besedila: Oscar Hammerstein II


Scenarij: Howard Linsday in Russel Crouse


Po knjigi "Hvalnica družine Trapp" Marie Auguste Trapp


 


Predstava je pripravljena v posebnem sodelovanju z R&H Theatricals Europe.


 


 


 


Produkcija: NAGP d.o.o.


Producent: Nejc Avbelj


 


 


 


Odgovorni organizator prireditve


NAGP Produkcija d.o.o.


Kališnikov trg 9


1000 Ljubljana