MICHELLE GUREVICH - Nakup vstopnic

MICHELLE GUREVICH

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

V Šiško se vrača Kanadčanka Michelle Gurevich, glamurozno fatalna lo-fi šansonjerka ruskega porekla, ki nas je že večkrat zapeljala s svojimi v dim ovitimi izpovedmi iz zakotnih barov, poznih ur in praznih ekscesov. Ob povratku v Šiško nam bo predstavila svoj zadnji album Ecstasy in the Shadow of Ecstasy, na katerem se predaja iskanju brezmejnega poželenja.

ZA FENE: Cigarettes After Sex, Still Corners, Kovacs …

Michelle Gurevich, hči kirovske balerine in inženirja iz Leningrada, je odraščala ob poslušanju starševske zbirke sovjetskih in evropskih plošč iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Njen debitantski album Party Girl, ki ga je ustvarila v spalnici in je izšel pod zdaj zavrženim vzdevkom Chinawoman, je uvedel njen prepoznaven zvočni izraz. Njene pesmi manevrirajo med grandioznimi retro motivi in presenetljivo iskrenostjo ter so tragikomične, melodične, sentimentalne in suspendirane v zasenčenem glamurju. Združujejo humor s temačnim realizmom v zadimljenih in intimnih baladah, podanih z odrezavimi in fatalističnimi besedili.

Z redno razprodanimi nastopi v mestih, kot so Istanbul, Berlin, Varšava in Atene, si je ustvarila predano bazo oboževalcev, ki vključuje vzhodnoevropsko diasporo, berlinsko kvir sceno in tiste, ki jim teknejo melodramatične balade Charlesa Aznavourja, Zekija Mürena in Nikolaja Slichenka.

Šesti album Michelle Gurevich, Ecstasy in the Shadow of Ecstasy, izdan leta 2020, najde nove priložnosti za surovost in ranljivost v zbirki pesmi o neskončnem poželenju. Ponavljajoče se teme so vznesenost, iskana in izkušena, umetnost in sla po življenju, romantični prijatelji do konca in neprehojene poti. Dekadentne, dramatične in iskrene, vintidž instrumentali nudijo izluščeno izvedbo velikega doživetja, glas, ki je vedno v ospredju, pa dostavlja motive, ki so znani, a jih je nemogoče natančno določiti locirati znotraj velikega kotla evropskega šansona.

Organizacija: Kino Šiška.