MGL: VSE O ŽENSKAH  - Vstopnice

vse_o_zenskah - Vstopnice ©

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka


Spoštovani kupci!


Organizator obvešča, da so v Mestnem gledališču Ljubljanskem (MGL) odpovedane vse predstave na Velikem odru od 10. do 13. 3. 2020.


- ADDAMSOVI: 13. 3. 2020


- VSE O ŽENSKAH: 12. 3. 2020


- KAR VEM, DA JE RES: 10. 3. 2020


Vstopnice lahko vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili in povrnjena vam bo kupnina. Spletni kupci se obrnite na info@eventim.si.


Hvala za razumevanje.


 


Zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v svetu in vladnih ukrepov v povezavi z izbruhom novega koronavirusa so zaprta vsa naša lastna in številna partnerska prodajna mesta. To pomeni, da številni kupci nimate možnosti uveljavljati pravice do vračila vstopnic za prestavljene dogodke v rokih, ki so jih določili organizatorji. V interesu vseh je varovanje zdravja in dobrobit državljanov ter izogibanje nevarnim situacijam. Skladno s tem je bila sprejeta odločitev o začasni zaustavitvi vseh vračil kupnin za vstopnice odpovedanih in prestavljenih dogodkov. Začasna ukinitev bo veljala, dokler se ne bo stanje v državi poleglo in bodo pristojni spet dovolili vračanje v javno življenje. Po koncu ukrepov za omejevanje javnega življenja v državi vas bomo obvestili o novih datumih dogodkov in terminih vračanja vstopnic.


 


 


Miro Gavran


Vse o ženskahSve o ženama, 2000
Komedija

Premiera: 15 januar 2005

Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.


Ta lahkotna »ženska« komedija popularnega hrvaškega dramatika Mira Gavrana v režiji Barbare Hieng Samobor bo zagotovo všeč vsem, ki si v gledališču želijo razvedrila in sprostitve po napornem vsakdanjiku. Tri igralke, vsaka v vlogi petih, po značaju in problemih zelo različnih žensk v starosti od treh do dvaindevetdesetih let, bodo v najrazličnejših življenjskih situacijah razkrivale ženski princip sveta. Spoznali jih boste kot dobre in malo manj dobre prijateljice, posesivne in požrtvovalne matere, hvaležne in nehvaležne hčere, ljubeče in sovražne sestre, zveste in nezveste žene, preračunljive in opeharjene ljubice, užaloščene in poskočne vdove, povsem ali pa tudi ne povsem zakrknjene samske ženske, iskrene in zahrbtne sodelavke, bolj ali manj spretne karieristke, pa tašče, svakinje, tete, babice, prababice …


Cela paleta ženskih likov, čeprav ne gre pozabiti, da se vse vrti predvsem okrog - moških. Ogled priporočamo vsem ženskam, ki bi rade podrobneje spoznale vzvode svoje psihe, pa tudi vsem moškim, ki bi želeli globlje prodreti v to večno jim uganko - žensko dušo. Tisti, ki boste želeli, se boste ob gledanju lahko tudi malo zamislili, saj ne gre pozabiti, da je v vsaki komediji vedno vsaj kanček resnice. Vendar vam zagotavljamo, da ob iskrivih in duhovitih dialogih lekcija ne bo prenaporna, za smeh pa vsekakor jamčimo.


 
  • režiserka Barbara Hieng Samobor

  • scenograf Andrej Erjavec

  • kostumograf Alan Hranitelj

  • avtor glasbe Milko Lazar

  • lektorica Barbara Rogelj

  • snemalec videa Tone Stojko

  • oblikovalec svetlobe Andrej Koležnik

  • Deklice na video posnetku so Ana Vatovec (Mima), Lucija Ostan Vejrup (Biba) in Izabela Milanez (Dada)
  • prevajalkaAlenka Klabus VeselOdgovorni organizator prireditve:


Mestno gledališče Ljubljansko


Čopova 14


1000 Ljubljana