MEDNARODNI INDUSTRIJSKI SEJEM 2019 - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Svetovni dosežki industrije na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju

Najpomembnejši proizvajalci, nosilci ključnih blagovnih znamk na področju orodjarstva, strojegradnje, varjenja in rezanja, materialov in komponent ter naprednih tehnologij se bodo letos od 9. do 12. aprila predstavili na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju.

Predavanja svetovnih imen industrije

Na Mednarodnem industrijskem sejmu bodo predstavljene svetovne novosti, ki jih zaradi velike vrednosti ni mogoče videti v živo nikjer drugje, predavatelji na sejmu, pa svetovni strokovnjaki iz sveta industrije. Osrednji govorec letošnjega sejma bo Tomas Ibler, strokovnjak na področju avtomatizacije in robotike iz japonskega robotskega velikana Fanuc, ki bo na otvoritvi predaval o prihodnosti avtomatizacije z roboti in kaj nam ta prinaša. Lahko človeško delo v celoti nadomestimo, je to zaželeno? Odgovore na takšna in podobna vprašanja bomo iskali v torek, 9. aprila, ko bo na dogodku govora o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti industrijskih robotov, o trendih in sodelovanju robotov s človekom, umetno inteligenco in internetom 4.0 v povezavi z roboti, o premičnih in robotskih centrih brez varnostne ograje ter o intuitivnem programiranju. S kakšnimi izzivi se bomo srečevali v prihodnosti?

Preizkusite se na državnem tekmovanju varilcev

Skupaj s strokovnimi partnerji bodo na Celjskem sejmu tudi za aktualno strokovno dogajanje. Na Dnevu varilne tehnike, 10. aprila 2019, bodo potekala predavanja priznanih strokovnjakov, ki se bodo zbrali tudi na okrogli mizi. Tema tokratnega dneva varilne tehnike so specialne industrijske aplikacije. Praktično ni izdelka, ki ne bi bil na tak ali drugačen način varjen oz. spajan. Kaj vse in na kakšen način se vari, kakšni so problemi varivosti ter kakšna oprema in avtomatizacija se pri tem uporablja, bo prikazano v letošnjem sklopu predavanj. Program je razdeljen v tri vsebinske sklope, in sicer:

1. Materiali in varivost

2. Postopki varjenja, avtomatizacija in robotizacija

3. Specialne industrijske aplikacije

V sklopu dneva varilne tehnike bo potekalo tudi tradicionalno državno tekmovanje varilcev, kjer se bodo imeli možnost izkazati najboljši.

Prihodnost so roboti

Prihodnost industrije in družbe bo močno povezana z roboti, in to ne le v industriji. Roboti nam bodo bližje na več področjih in v duhu tega bo revija IRT3000 na sejmu predstavila 60 cm visokega programabilnega humanoidnega robota Blue NAO Evolution, ki ga je donirala Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Študentje ga uporabljajo za pridobivanje veščin upravljanja servisnih oziroma humanoidnih robotov. Koliko znanja programiranja, upravljanja, osnov strojnega vida za prepoznavanje objektov in vodenja robota so pridobili v treh mesecih, bo na sejmu s svojimi veščinami in vragolijami pokazal kar robot NAO sam.

Humanoidni roboti že postajajo del človekovega vsakdana, še posebej na Japonskem, kjer se starostna struktura ljudi drastično povečuje in roboti postajajo čedalje večja pomoč pri vsakdanjih opravilih. S pomočjo humanoidnega robota študentje preučujejo možnosti opravil, ki jih lahko robot NAO opravlja ter načine, kako ga vključiti v človekov vsakdan.

Tehnologije odrezavanja in varnost v tehnološkem procesu

V četrtek, 11. aprila, bo mag. Emilija Bratovž iz Sekcije kovinarjev in plastičarjev Obrtno-podjetniške zbornice ozaveščala o vidikih zagotavljanja skladnih in varnih strojev na trgu oz. tehnološkem procesu. Tega dne bo na razstavnem prostoru revije IRT3000 potekala tudi okrogla miza na temo tehnologij odrezavanja in predstavitev dveh novih strokovnih knjig na to temo.

Odziv razstavljavcev napoveduje bogato sejemsko dogajanje

Sejem je tako edina priložnost, da se seznanite z najnovejšimi trendi posameznih področij, letos bodo med drugimi predstavljene novosti v CAD, IoT in PLM programski opremi, robotsko CMT varjenje, najnovejši upogibni stroj, novi stroji za orbitalno varjenje, nov postopek varjenja TIPTIG, pa tudi največje varilne klešče na svetu. Mednarodni industrijski sejem je največji najpomembnejši sejem teh dejavnosti v CEE regiji. Na sejmu bodo prisotni vsi, ki na tem področju kaj pomenijo v Evropi in tudi širše, ter želijo skleniti nove posle za svoje izdelke in storitve.

Za še več informacij o sejmu predstavljenih novostih in spremljajočem programu pa obiščite www.ce-sejem.siOdgovorni organizator prireditve:

Celjski sejem d.d.

Dečkova cesta 1

3000 Celje