Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Eden izmed najbolj karizmatičnih, šarmantnih in priljubljenih hrvaških izvajalcev  se vrača v Ljubljano!

Legendarni Massimo Savić ima za seboj že skoraj 30 letno kariero in nešteto uspešnic, ki so zaznamovale našo glasbeno zgodovino od osemdesetih let dalje, ter navduševale tudi najbolj zahtevne poslušalce.

Massimov značilni vokal in čutni nastop sta vedno navdušila obiskovalce njegovih koncertov, zato lahko brez dvoma trdimo, da je še vedno eden izmed najboljših izvajalcev na področju bivše Jugoslavije. Za Ljubljanski koncert, na katerm bo nastopil ob spremljavi edlična in uigrane skupine, lahko napovemo presežke za oči in ušesa.

Njegova glasbena kariera se je pričela 1983, ko je bil še član new wave/synth pop skupine »Dorian Grey«. Skupina je postala znana zaradi albuma »Sjaj u tami«. In »Za tvoje oči« in priredbe pesmi “The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore« in odličnega glasu pevca Massima Savića. Po razpadu skupine je Massimo pričel svojo izjemno uspešno solo kariero in izdal že več albumov in postal najpopularnejši hrvaški izvajalec,razprodal največje dvorane nekdanje skupne države. Njegova zmagovalna vrnitev na sceno pred dobrim desetletjem – obdobje vojne je preživel v depresiji daleč od koncertnih odrov in norišnice, ki jo je razpihovalo nacionalno sovraštvo – je pokazal, kako zelo ga je občinstvo pogrešalo. Če je povratniško ploščo naslovljeno Massimo (2002) občinstvo deloma spregledalo, ni spregledalo njegovih emocionalnih nastopov. Z reklamo od ust do ust je več in več ljudi kupovalo koncertne vstopnice, da bi se prepričali, ali je res tako dober, kot trdijo njihovi prijatelji. Naslednja plošča Vještina (2003) je bila zadetek v polno. Massimo je kar naenkrat postal zelo iskan koncertni izvajalec in čez leto izdal nadaljevanje Vještine. Javnost se je zdaj navadila na njegovo prisotnost na sceni, albumi, kot je Sunce se ponovo radja (2008), so se odlično prijeli. Sledili so razprodani koncerti in nagrade, Massimo je dobitnik največ porinov, hrvaških gremijev za moško vokalno izvedbo. Leta 2015 je izdal ploščo 1 dan ljubavi, leta 2017 pa ploščo Isti osječaj.

Koncert, ki se ga ne zamudi, ne glede na to ali ste Massimov oboževalec ali pa poznate samo katero izmed njegovih zimzelenih uspešnic. Retrospektiva polpretekle in pretekle glasbene zgodovine za največje glasbene sladokusce.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper