MARS FESTIVAL - MOBY  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Mars music predstavlja


 


MARS FESTIVAL se vrača!


 


NA ODRU: MOBY, TBF, DARKWOOD DUB , ROTOR, ARHIBALD ARHIBALDOVICH


ČETRTEK, 26. MAJ 2011 OB 18.30_GOSPODARSKO RAZSTAVIŠČE_LJUBLJANA


 


Mars festival se vrača! Potekal bo v četrtek, 26. maja 2011 na Gospodarskem razstavišču v  Ljubljani. Mars Ljubljana – Zagreb Trans Europe festival vas bo letos ponovno navdušil, saj bo osrednji festivalski dogodek potekal na ploščadi Fontana, kjer bo na glavnem odru nastopil nihče drug kot MOBY. Poleg njega boste slišali tudi TBF, DARKWOOD DUB, ROTOR in zmagovalca predizbora 'Glasba z drugega planeta', skupino ARHIBALD ARHIBALDOVICH.MOBY je ameriški glasbenik, tekstopisec in DJ, ki ustvarja predvsem ambientalno elektronsko glasbo, a mnogokrat zaide tudi v druge žanre. Njegovi live nastopi, kakršen se nam obeta kmalu tudi v Sloveniji, so poglavje zase, saj Moby obvlada različne inštrumente, kot so kitara, klaviature, bas in bobni, poleg tega pa je tudi izvrsten vokalist s prepoznavnim glasom. Njegovo dolgoletno ustvarjanje je v svetovno glasbeno sfero izstrelilo mnogo uspešnic (Why Does My Heart Feel So Bad?, Lift Me Up, Porcelain, Raining Again, Natural Blues, We are all made of stars, Honey, Go ...), ki še danes navdušujejo vse generacije. Na turnejah ga spremlja izvrstna zasedba različnih glasbenikov, vse skupaj pa zaokroži izjemen 'light showom'. Melanholična, sproščujoča glasba z elektronskimi ritmi ter poskočne 'power' uspešnice so ga popeljale med najbolj prepoznavne izvajalce elektronske glasbe na svetu. Moby se bo v Ljubljani predstavil z naborom starih hitov, predstavil pa bo tudi nekaj skladb iz njegovega prihajajočega albuma 'Destroyed'.


 


THE BEAT FLEET, ali krajše TBF, je kultna splitska šestorka, ki se je prvič zbrala leta 1990, pravo podobo pa je dobila tri leta kasneje, ko je začela delovati v triu Mladen-Luka-Saša. Po uspehu prvih dveh skladb z drugega albuma TBF, 'Odjeb je lansiran' ter diskotečne 'Genije', se je zvok zasedbe malce spremenil. Vsakodnevno ulično zajebancijo, problem narkomanije, socialno noto vsakdana, kritiko politične korupcije in pokvarjenosti, umrle družbene vrednote ter komentarje hrvaške realnosti, so z mešanico različnih glasbenih žanrov, temelječih na pol pevskih in pol hiphoperskih vokalih ter fuziji rocka, soula, funka in hiphopa, zamenjali z bolj ironično in bolj temno realnostjo. Lani je skupina TBF objavila svoj prvi live album 'Perpetuum fritule', ki je nekakšna zbirka največjih uspešnic, kot so 'Fantastična', 'Guzice i sise', 'Data', 'Nostalgična' idr., v unplugged obliki.


 


DARKWOOD DUB je beograjska skupina, ki jo sestavljajo Bojan Drobac (kitara), Vasil Hadžimanov (klaviature), Dejan Vucetić (vokal), Lav Bratuša (bobni), Milorad Ristić (bas) in Boris Mladenović (tonski mojster). V prvih letih obstoja je band eksperimentiral s svojim zvokom in pri tem mešal reggae in dub z močnimi kitarskimi elementi in izraznimi besedili, še pred izdajo prvega albuma pa so si pridobili naziv najboljše underground zasedbe v Beogradu, prav tako pa so se lahko pohvalili s skorajda fanatičnimi privrženci. Od teh začetkov se je glasba Darkwood Dub stalno razvijala in postajala vedno bolj plesna, dokončen preboj v mainstream je zasedbi uspel leta 1999 z albumom »Elektropionir«, ki so ga številni kritiki označili za najboljši izdelek leta v Srbiji. Danes skupina uživa velik ugled med privrženci plesne glasbe iz celotnega ozemlja bivše Jugoslavije.


 


ROTOR je ljubljanska skupina, ki se je rodila leta 1998, sestavljajo pa jo stari mački slovenske glasbene scene, ki so zoreli v klubih in studiih slovenske (elektronske) glasbene scene: Iztok Turk, Mario Marolt, Sergej Randjelović – RunJoe, Jani Hace, Dojaja in Bizzy. Njihova glasba temelji na ritmičnem houseu, začinjenem z okusi novodobnega disca, francoskega housea in berlinskega minimalističnega zvoka, najdemo pa tudi vplive jazza in funka.Rotor so eden redkih slovenskih klubskih bandov, ki že več let igrajo po klubih, festivalih in drugih koncertnih prizoriščih doma in v tujini. Rotor so brez dvoma najbolj prepričljiv plesni 'live act' v Sloveniji. Ob vstopu v novo tisočletje je izšel njihov prvenec z naslovom 'Rotosphere', s katerim se je skupina predstavila širšemu poslušalstvu.


 


ARHIBALD ARHIBALDOVICH so mladi, perspektivni in ustvarjalni fantje: Vid na basu, Peter na bobnih ter brata Matevž (kitara) in Nejc (vokal, kitara). Avtorska glasba, ki jo ustvarjajo, se razprostira vse od ''hard/rock/dance/party-time/sweating-your-ass-off-while-jumping'' ritmov in melodij, do tudi malce bolj umirjenih tonov. S svojo karizmo, mladostniško norostjo in energijo prepričali strokovno komisijo in bodo kot zmagovalci predizbora Glasba z drugega planeta otvorili letošnji Mars festival.


 


Tako kot prva leta ideja Mars festivala ostaja enaka – povezovanje dveh mest, dveh prestolnic, Ljubljane in Zagreba, preko skupnega glasbenega ustvarjanja.


AFTER MARS FESTIVAL PARTY


Uradni after party Mars Festivala se bo od 1. ure dalje odvijal v ljubljanskem klubu Cvetličarna, kjer bo za vzdušje skrbel glasbeni projekt Qualiass in Yahoosh.Se vidimo na Marsu!