Mario Biondi  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

MARIO BIONDI


Svetovna zvezda z najglobljim in najočarljivejšim glasom, italijanski Barry White, mojster zapeljivih melodij Mario Biondi se dve leti po svojem do zadnjega kotička polnem ljubljanskem koncertu na povabilo Musicology Barcaffe Sessions vrača v slovensko prestolnico!


Z njegovim koncertom tudi začenjamo novo sezono serije koncertov Musicology Sessions, s katero glasbo približujemo publiki in publiko glasbenikom!


V soboto, 7. oktobra, v ljubljanskem klubu Cvetličarna!


Mario Biondi se je rodil kot Mario Ranno v sicilijanski Cataniji, kjer na svojo več kot uspešno glasbeno pot stopil v lokalnih cerkvenih zborih. Njegov oče, italijanski pevec Stefano Biondi, ga je okužil s strastjo do glasbe, njemu v čast in spomin pa je kasneje v življenju tudi prevzel umetniški priimek Biondi. Ljubezen do soula ga je že tam v sredini osemdesetih pripeljala do sodelovanja z mnogimi odličnimi svetovnimi glasbeniki, največji kaliber, ki ga z veseljem vpisuje v sam vrh svojega glasbenega življenjepisa pa je legendarni pevec Ray Charles.


Preobrat v Biondijevi karieri je povzročil single This Is What You Are, ki je bil sprva izdan na Japonskem, kmalu pa je pritegnil pozornost Normana Jaya, znamenitega didžeja z BBC1, ki se je v skladbo zaljubil ter jo neumorno predvajal širom Evrope, ki je do skladbe kmalu začutila enako dozo ljubezni in odobravanja. Ostalo je, dame in gospodje, zgodovina.


Mario je leta 2006 izdal svojo prvo ploščo Handful of Soul, ki je v le nekaj mesecih dosegla štiri platinaste izdaje, sledil je nastop na italijanskem festivalu San Remo, nato pa so se sodelovanja s številnimi znanimi glasbeniki, kot so Amalia Grè, Karima Ammar, Duke Orchestra, Renato Zero, Chaka Khan, Incognito, Al Jarreau, kar vrstili.


Biondi ima pod pasom pet svetovno uspešnih plošč z mednarodnimi zasedbami – I love You More LIVE (2007) z Duke orchestra, If (2010), Yes You LIVE (2010), Due (2011) in Sun (2013) – zadnja je požela kup nagrad, izšla pa je v Evropi, na Japonskem in v ZDA. Posnel je tudi dva božična albuma in nekaj singlov, ki so prav tako doživeli usodo velikih uspešnic. Med njimi je trenutno najodmevnejši Love is a temple.


»Da je italijanski »black« pevec Mario Biondi osvojil tudi tržaško občinstvo, je bilo v torek zvečer v nabito polni dvorani Rossettijevega gledališča očitno že na prvi pogled: najprej so o tem pričali vse zasedeni sedeži, nato pa še polnokrvna odzivnost na izvajanje odličnega pevca in njegovih spremljevalcev.«
- Primorski dnevnik, maj 2010


»Mario Biondi se je kljub slabšemu ozvočenju tudi tokrat izkazal za izrednega vokalista. Njegov glas je mehko božal ušesa poslušalcev in dokazal izredno tehnično izpiljenost ter široko tonalitetno razsežnost, ki sta segali v izredno mehke (žal skoraj neslišne) basovske nižine.«
- Dnevnik, maj 2016 (po Biondijevem koncertu v Kinu Šiška)
Odgovorni organizator prireditve:


Bitefartcafe d.o.o.


Drinciceva 1


11000 Beograd