MANDIČSTROJ - Vstopnice

MANDIČSTROJ - Vstopnice ©

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Za ta dogodek vam je na voljo dostavna metoda print@home! Opravite nakup preko spleta in si vstopnico natisnite, kar na domačem tiskalniku. (dodatna navodila o print@home najdete tukaj).

 

Via Negativa, Via Nova 2011
MandićStroj

O PREDSTAVI

Performans gledališkega ekstremista Marka Mandića in Vie Negative dokazuje, da Mandićevo telo ni zgolj medij za druge vloge. Marko Mandić je eden najprepoznavnejših obrazov ljubljanske Drame, brez katerega si zadnja leta težko predstavljamo največje predstave tega gledališča. Nase je sprva opozoril predvsem z vlogami v Mali drami, a njegova eksplozivnost ni bila nič manj opazna na velikem odru. Da je Mandić igralski stroj v najbolj pozitivnem pomenu besede, dokazuje tudi s svojim delovanjem zunaj institucije, med drugim tudi v sodelovanju z Vio Negativo. (…)
Zadnji v sklopu njegove trilogije performansov je Mandićstroj v režiji Bojana Jablanovca, nekakšen pregled vlog, ki jih je Mandić ustvaril med letoma 1998 in 2010. Osemintrideset vlog, ki smo jih lahko v preteklosti videli predvsem v Drami in Mini Teatru, Mandić poveže v performans, v katerem ponovno dokazuje, da je neizčrpen vir energije, mojster preobrazbe in, kot so ga nekoč opisali v žiriji na Borštnikovem srečanju, gledališki ekstremist.


(…) Od Osvalda iz Ibsenovih Strahov prek Rentona oziroma Tomaža Kosa iz Trainspottinga, Boba iz Primestja Hanifa Kureishija do Ala iz performansa Sallinger, ki je bil predlani na sporedu v Mini Teatru. Mandić pri iskanju jedra igralca, ki ni omejeno na vloge, ne popušča. Neizprosno iz vlog posrka bistvo in med prehodi praktično ne dela premorov, zato je vse skupaj bolj kot pregledu vlog podobno nenadzorovanemu vrelcu Mandićeve igralske ustvarjalnosti. Mandićstroj je brezkompromisno ohranjal pozornost in tudi udeležbo občinstva ter si na koncu prislužil stoječe ovacije.

Odgovorni organizator prireditve:
SNG Drama Ljubljana 
Erjavčeva 1
1000 Ljubljana