manca izmajlova 2021 - Vstopnice

MANCA IZMAJLOVA

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Manca Izmajlova, Benjamin Izmajlov in Olga Ulokina – Zvezdni večer


Obetamo si lahko najlepše pesmi bogatega repertoarja mezzosopranistke Mance Izmajlove. Bogat repertoar štiristotih pesmi izvaja v kar petindvajsetih jezikih. Deluje tudi kot pevska pedagoginja in učiteljica pravilnega dihanja. Pred kratkim je izšel njen knjižni prvenec “Vdihni življenje s polnimi pljuči”. Je ambasadorka slovanske glasbe in kulture, na vseh koncertih po svetu pa izvaja tudi slovenske pesmi. Njeni koncertni in studijski projekti so Slovanska duša, Slovensko srce, Pesmi mojih krajev in Ruska kolekcija. Z Rusijo jo veže močna vez, tudi vse omenjene albume je posnela z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije. Z možem sta tudi prejemnika Medalje Sv. Cirila in Metoda Ruske pravoslavne cerkve. Nastopa v Moskovski filharmoniji in na drugih znanih ruskih odrih. Njen najnovejši simfonični album je podprla ruska nevladna kulturna organizacija “Russkiy mir”.


Pianistka in profesorica Olga Ulokina, akademsk​a ​glasbeni​ca​, priznana ​muzikolog​inja​ in glasben​a ​pedagog​inja, ​je diplomirala na državn​i Akademiji za glasbo Rimsk​i​ – Korsakov v Sankt-Peterburgu. Pri nas je na Umetniški gimnaziji Velenje zasnovala nov skladateljski projekt za mlade glasbenike, ki udeležencem ponuja nova znanja na področju kompozicije ter jih spodbuja na poti lastnega glasbenega ustvarjanja. Je iskana korepetitorka in komorna glasbenica. Na tem področju sodeluje z več priznanimi umetniki iz Slovenije in tujine.


Benjamin Izmajlov je mednarodno priznan umetnik - violinist, skladatelj, dirigent in glasbeni producent. Glasbeno izobraževanje je pričel v Sloveniji, nadaljeval v Italiji in Avstriji z več svetovno priznanimi pedagogi. Diplomiral in z odliko je magistriral na Konservatoriju P. I. Čajkovskega v Moskvi. Sodeloval je s številnimi orkestri in komornimi sestavi ter s svetovno priznanimi glasbeniki. Je gostujoči solist Moskovske filharmonije, redno nastopa z Ansamblom solistov Madrigal - najstarejši kolektiv za staro glasbo v Rusiji. Mladi glasbeniki ga spoštujejo po njegovem pedagoškem delu, je ustanovitelj Mednarodne glasbene akademije Giuseppe Tartini in Slovenske poletne glasbene akademije.