MAKSIM MRVICA  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

SOLO KLASIČNI CROSS-OVER KONCERT


 


MAKSIM MRVICA


 


Z NOVIM KONCERTNIM PROGRAMOM


 


Svetovno znani hrvaški pianist ter ljubljenec slovenskega občinstva bo ponovno nastopil v Sloveniji na treh koncertih s svojimi največjimi uspešnicami, klasičnim delom ter novimi glasbenimi deli iz najnovejšega albuma The movies. Nastopil bo v naslednjih mestih:


 
  • LJUBLJANA, četrtek, 7. november 2013, Dvorana Grand hotela Union, ob 20. uri
  • CELJE, petek, 8. november 2013, Modra dvorana (Celjski sejem), ob 20. uri
  • MARIBOR, sobota, 9. november 2013, Dvorana Union, ob 20. uri
 


Glasbeni virtuoz s svojimi ekstravagantnimi nastopi zmeraj uspe očarati in začarati publiko. Združuje popularno in klasično glasbo. Klasično glasbo mu je uspelo približati mlajši publiki in ji dvigniti popularnost. Njegovi nastopi vedno vključujejo dramo. Ni ga strah ustvariti atmosfere z video platni, osvetljavo in laserskimi šovi. In kar je najbolj pomembno, verjame v moč glasbe pri vzpostavljanju stika z ljudmi.


 


S svojim prvencem The Piano Player je presegel pričakovanja in dvignil veliko zanimanja na svetu. Od takrat dalje je izdal že veliko studijskih albumov (Gestures, Variations part I&II, A New World, Electrik, Pure in Appassionata). Leta 2012 je izdal svoj zadnji album ''The Movies'', ki je bil posnet v znamenitem londonskem studiu Abbey Roads. Na njem so naslovne skladbe iz znanih filmov: Boter, Mission Impossible, Pirati iz karibov, Amelie, Gladiator, Rocky… Predstavil ga bo tudi v Ljubljani.


 


 


KRATKA BIOGRAFIJA:


Rodil se je leta 1975 v Šibeniku in že od majhnega vedel, da si želi igrati klavir. Otroške sanje so postale resničnost, od deveta leta dalje se ni ločil od klavirja. Starša, ki nista vedela nič o klasični glasbi, sta njegov talent podpirala. Tudi vojna, ki je leta 1990 izbruhnila na Hrvaškem, ni prekinila njegovega učenja klavirja. »Tisoč granat je vsak dan padlo na moje mesto,« pravi Maksim, »a zaradi tega ne moreš kar nehati živeti – vztrajati moraš. Edino, zaradi česar sem lahko vztrajal, je bil moj klavir.«


Po petih letih izobraževanja na Glasbeni akademiji v Zagrebu, se je eno leto izpopolnjeval na Konzervatoriju Franza Liszta v Budimpešti. V tem obdobju (1999) je osvojil svojo prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Nicolai Rubinstein. Leta 2000 se je preselil v Pariz, da bi študiral pri profesorju Igorju Lazku, leta 2001 pa tam osvojil prvo mesto na pianističnem tekmovanju Pontoise.