MAKSIM MRVICA  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka
POMEMBNO OBVESTILO


Maksim Mrvica in Simfonični orkester RTV Slovenija


PRELOŽEN KONCERT


 


Koncert Maksim Mrvica s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, ki je bil napovedan za petek, 14.06.2013, je preložen na jesen. Vstopnice se lahko vrnejo na prodajnem mestu, kjer so bile kupljene.


 


Za vse morebitne nevšečnosti se iskreno opravičujemo.
MAKSIM MRVICA IN SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA


Ljubljenec slovenskega občinstva bo ponovno nastopil v Sloveniji, tokrat se mu bodo na odru pridružil Simfonični orkester RTV Slovenija. Cross-over koncert Maksima Mrvice in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija bo v petek, 14. junija ob 21. uri, v pokritem poletnem avditoriju GR.


 


Glasbeni virtuoz bo po uspešnih nastopih v Aziji ponovno obiskal Slovenijo, tokrat mu bo družbo delal Simfonični orkester RTV Slovenija. S svojimi ekstravagantnimi nastopi mu zmeraj uspe očarati in začarati publiko. Združuje popularno in klasično glasbo, uspelo mu je približati klasično glasbo mlajši publiki in ji dvigniti popularnost. Njegovi nastopi vključujejo dramo. Ni ga strah ustvariti atmosfere z videoplatni, osvetljavo in laserskimi šovi. In kar je najbolj pomembno, verjame v moč glasbe pri vzpostavljanju stika z ljudmi.


S svojim prvencem The Piano Player je presegel pričakovanja in dvignil veliko zanimanja na svetu. Od takrat dalje je izdal že veliko studijskih albumov (Gestures, Variations part I&II, A New World, Electrik, Pure in Appassionata). Leta 2012 je izdal svoj zadnji album ''The Movies'', ki ga bo predstavil tudi v Ljubljani.


 


Ne zamudite najboljši cross-over koncert Maksima Mrvice in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, 14. junija ob 21. uri v pokritem poletnem avditoriju GR.


 


 


KRATKA BIOGRAFIJA:


Rodil se je leta 1975 v Šibeniku in že od majhnega vedel, da si želi igrati klavir. Otroške sanje so postale resničnost, od deveta leta dalje se ni ločil od klavirja. Starša, ki nista vedela nič o klasični glasbi, sta njegov talent podpirala. Tudi vojna, ki je leta 1990 izbruhnila na Hrvaškem, ni prekinila njegovega učenja klavirja. »Tisoč granat je vsak dan padlo na moje mesto,« pravi Maksim, »a zaradi tega ne moreš kar nehati živeti – vztrajati moraš. Edino, zaradi česar sem lahko vztrajal, je bil moj klavir.«


Po petih letih izobraževanja na Glasbeni akademiji v Zagrebu, se je eno leto izpopolnjeval na Konzervatoriju Franza Liszta v Budimpešti. V tem obdobju (1999) je osvojil svojo prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Nicolai Rubinstein. Leta 2000 se je preselil v Pariz, da bi študiral pri profesorju Igorju Lazku, leta 2001 pa tam osvojil prvo mesto na pianističnem tekmovanju Pontoise.


Album Variations I&II, ki je izšel l. 2004, mu je prinesel status prave rock zvezde v Aziji. Sledili so albumi A New World, Electrik in Pure. Album Pure II je predstavil na krajši razprodani turneji po Sloveniji l. 2008, v Sloveniji se je nazadnje mudil l. 2010, ko je koncertiral s svojim aktualnim albumom Appassionata.


Leto 2011 je bilo za Maksima zelo pestro, koncertiral je na Japonskem, Kitajskem, v Koreji, Tajvanu in Hong Kongu.


Leto 2012 je bilo leto spektakularnih koncertov za Maksima, začenši februarja s koncertom v zagrebški dvorani Lisinski. Junija je igral je na podelitvi glasbenih nagrad v Taipeju, meseca septembra pa na zaključni prireditvi Second Ordos International Nadam Fair v Mongoliji, kasneje pa je bil še na turneji na Kitajskem in v Singapurju.  Kljub natrpanemu urniku je našel čas in posnel novi album ’’The Movies’’. Januarja 20013 je Maksim nastopil na solo klasičnem koncertu v Taipeju, v načrtu pa ima še azijsko koncertno turnejo, nastopal bo v Koreji in na Kitajskem.