LOLA MARSH - Nakup vstopnic

LOLA MARSH

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Po razprodanem nastopu v poslednjih izdihljajih predkoronske dobe marca 2020 se v našo Katedralo vrača Lola Marsh, indie pop zasedba s prepoznavno očarljivim zvokom. Bend, ki je že večkrat napolnil tako našo malo kot veliko dvorano, nam bo predstavil svojo svežo tretjo ploščo, s katero je samozavestno zakorakal na plesišče.

ZA FENE: Lana Del Rey, Cigarettes After Sex, Quentin Tarantino …

Pevka Yael Shoshana Cohen in multi-instrumentalist Gil Landau, umetniški dvojec v jedru Lole Marsh, sta oktobra izdano ploščo Shot Shot Cherry ustvarila v času najstrožjih pandemičnih ukrepov v njunem rodnem Izraelu. Pri tem sta nehote zajela duh svojih začetkov, ko sta glasbo ustvarjala v svoji sobi, in pri pisanju skladb raziskovala različna vzdušja – med drugim tudi energično estetiko klubskih plesišč, ki se odraža v utripajočih ritmih nespornih bengerjev, kot je naslovni “Shot Shot Cherry”. Kljub novim usmeritvam pa Lola Marsh še vedno ohranja tiste posebnosti, zaradi katerih so jo vzljubili milijoni širom sveta – zapeljivo skrivnosten vokal, medsebojna iskrivost protagonistov benda in globoko všečen zvok sodobnega indie popa.

Lola Marsh je nastala po Landauovi rojstnodnevni zabavi leta 2011, na kateri sta slavljenec in Cohen skupaj zapela znamenito “Jolene”. Že s kratkometražnim prvencem lahkotnih, nalezljivih melodij You’re Mine se je dvojec bliskovito povzpel po Spotifyu in sorodnih platformah, sloves senzacije pa utrdil leto pozneje s kritiško hvaljenim albumom Remember Roses. Plošča ju je uveljavila kot avtorja dovršenih pop skladb in ponesla njuno glasbo na obsežne turneje, največje svetovne festivale ter celo v Hollywood (Zločinski um, Pokliči Saula). Naslednik Someday Tomorrow Maybe je nadaljeval s cinematičnim, retro zvokom in bend zopet pripeljal v Šiško. Kot ob prejšnjih obiskih ju je tudi takrat pričakala polna dvorana in izkazala posebno vez med bendom in slovenskim občinstvom, zato že težko pričakujemo njun povratek marca.

Organizacija: Kino Šiška.