Lola Astanova

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Pragma Production predstavlja:

 

IZJEMNA, SVETOVNO ZNANA PIANISTKA, PRVIČ V SLOVENIJI – LOLA ASTANOVA 3. NOVEMBRA 2019 V GALLUSOVI DVORANI CANKARJEVEGA DOMA V LJUBLJANI!

 

Nova senzacija na svetovni glasbeni sceni, vrhunska pianistka ameriško-uzbekistanskih korenin, se bo že 3. novembra 2019 prvič predstavila tudi slovenskemu občinstvu, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Ta del turneje bo pričela ravno v Ljubljani, nato pa bo nadaljevala s koncerti v dvorani Vatroslav Lisinski v Zagrebu, tokratno pot tudi po Balkanu pa bo zaključila v Sofiji, v Nacionalni palači kulture. Z osemčlanskim godalnim orkestrom bo ta izjemna pianistka predstavila velik del svojega crossover repertoarja, kot tudi lastnih avtorskih skladb. Tako bo slovensko občinstvo imelo prvič možnost užiti fascinanten in izjemno emotiven koncert te vrhunske in tudi privlačne pianistke, katere talent in znanje sta pritegnila velikane, kot so Andrea Bocelli, John Corbett, glasbeni producent David Foster, legendarni pianist Byron Janis, navsezadnje pa tudi ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

34-letna Lola Astanova se je rodila v Uzbekistanu, od leta 2003 pa živi v ZDA. Znana je po brilijantni izvedbi del Chopina, Liszta in Rahmaninova, kot tudi virtuoznih kompozicij za klavir uspešnic, kot so  Rihannina “Don’t Stop the Music”, “We are the Champions” skupine Queen,  nato Beethovnove “Moonlight Sonate”, ki jo je izvajala tudi s svojim partnerjem Stjepanom Hauserjem iz slovitega dvojca 2Cellos, in drugih.

Z več kot 100 milijoni ogledov na Instagramu lani, je Lola Astanova postala najbolj priljubljena pianistka na svetu, s številkami, ki so brez primere v klasični glasbi na socialnih omrežjih. V minulih letih je Lola Astanova nastopala s filhamorniki Jahja Linga – glasbenega direktorja in dirigenta Simfoničnega orkestra iz San Diega -, z The St. Luke Chamber Orchestra v Lincolnovem Centru v New Yorku s Cleveland Orchestra, sodelovala pa je tudi z dirigenti, kot so Eduardo Marturet, Ramon Tebar in Gerard Schwarz. Njena izvedba Gerswinove “Rapsodije v modrem” z Gerardom Schwarzem in the All-Star Orchestra slovi za izjemno, predstavili pa so jo tudi v oddaji "All-Star Orchestra Visions of New York", leta 2016 pa je prejela nagrado emmy. Leta 2017 je nastopila na koncertu v Teatru del Silenzio v srcu Toskane s slovitim italijanskim tenoristom Andreo Bocellijem, kjer se je zbralo več kot 12.000 obiskovalcev iz celega sveta, dogodek pa so opisali kot eno od velikih mojstrovin na trenutni sceni klasične glasbe. Seveda pa po poznamo pa jo tudi po sodelovanjih s Stjepanom Hauserjem iz dvojca 2Cellos.

Ne zamudite tega izjemnega glasbenega dogodka izjemne pianistke Lole Astanove, in si pravočasno priskrbite vstopnice, ki so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

SONGEVENTS d.o.o.

Kidričeva ulica 24

3000 Celje