Nalaganje...

Razpoložljivi datumi

Podrobnosti dogodka

Vabljeni na javno snemanje najpopularnejše oddaje Hrvaške radiotelevizije HRT

Lijepom našom – Mostovi kultura

glasbeno-scenski spektakel

CELJE, sreda, 20. 3. 2019 ob 19. uri, dvorana Golovec

Nastopajoči:

Neda Ukraden, Marko Škugor, Jasmin Stavros, Goran Karan, Učiteljice, Kičo Slabinac, Modrijani, Alfi Nipič, Tanja Žagar, Dejan Vunjak, Manca Špik, Natalija Verboten, Eroika Aromatika, Slovenski oktet, Navihanke, Mladi Dolenjci, Celjska folklorna skupina, Harmonikaški orkestar Roka Švaba, Spev, Zaka pa ne, Folklorno društvo Oglarji, Tamburaši Milenij, Sergio Pavat, Koktelsi, Klapa HRM Sv. Juraj.

Zabavni program Hrvaške televizije že 23 let z velikim uspehom snema glasbeno-scenski spektakel »Mostovi kultura«, ki beleži zavidanja vredno gledanost. Oddaja, ki jo zaznamuje glasba, folklora ter tradicija naroda in države, bo na celjskem odru združevala slovensko in hrvaško kulturo, glasbo ter tradicijo.

Oddaja velja za eno najbolje gledanih vsebin na hrvaški televiziji, obenem pa si snemanje oddaje vsakič znova v živo ogleda več tisoč ljudi.

Scensko in režijsko je oddaja zamišljena kot šov, v katerem se bodo na odru zvrstili  popularni pop glasbeniki,  folklorne skupine, kulturno-umetniška društva iz Slovenije in Hrvaške.  Od tod tudi zgovorno ime dogodka Mostovi kultura, saj sta prav tradicija in glasba tisti, ki združujeta ljudi.

Oddaja temelji na tradicionalni kulturi, ki se odraža skozi različne rubrike; turizem, zanimivosti, zgodovinske in kulturne znamenitosti, gastronomija, enologija, običaji, tradicija in druge. V Celju se bo na javnem snemanju posnelo dve oddaji, ki bosta na sporedu na prvem programu Hrvaške televizije (HRT - HTV 1) 30. 3. in 6. 4. 2019.

Popularna oddaja ima tudi zasluge za odlično promocijo vseh vrednost, ki jih je UNESCO priznal in vpisal v register zaščitene nematerialne kulturne dediščine na Hrvaškem. Uspelo jim je tudi bistveno povečati število tamburaških skupin. Danes je na Hrvaškem več kot 400 tamburaških ansamblov in klap, ko so pred 23 leti začeli s snemanjem oddaj, jih je bilo komaj ducat. Oddaja Lijepa naša je postala zaščitnik tradicionalne kulture, ima tudi največjo gledanost med izseljenci, tako v Evropi kot tudi v čezmorskih državah. Z leti je oddaja postala prepoznavni zaščitni znak Hrvaške televizije, ni Hrvaškega izvajalca, ki ne bi nastopil v tej oddaji niti mesta na Hrvaškem, katerega ekipa oddaje ni obiskala.

 "Ljudem veliko pomeni, ko pridemo v njihovo mesto, spodbujamo kulturo in tradicijo, stare obrti, običaje, promoviramo naravne lepote in dediščino," pravi Branko Uvodić, voditelj in urednik oddaje in dodaja, da se med snemanjem dogaja poseben urok. V dvoranah je čudovito. Oddaja bo odlična promocija Celja saj bo v njej predstavljena tradicionalna kultura, zgodovinske znamenitosti mesta, kulinarika, običaji in turistične zanimivosti.

Snemanje traja 4 ure, poteka zelo tekoče in je tudi zelo atraktivno za gledalce v dvorani. Tovrstna snemanja so zelo popularna in vstopnice za dogodek poidejo v nekaj dneh.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

ZAVOD CELEIA CELJE

Krekov trg 3

3000 Celje