Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Po izvrstnih nastopih na festivalih MENT Ljubljana in Urbano dejanje leta 2016 se avstrijski dvojec LEYYA, ki je s svojim elektronskim triphop/popom izjemno hitro prodrl po naši celini in se uveljavil kot favorit največjih evropskih showcase festivalov, v naše mesto vrača z odličnim novim albumom Sauna. Ogreli nas bodo domači synth-poperji Futurski, ki so nas navdušili že na našem septembrskem praznovanju obletnice, nato pa še na letošnjem MENTu.

Dunajčana LEYYA sta se na krilih nalezljivih hitičev, kot sta “Superego” in “Butter”, kmalu zavihtela na sam vrh celinske glasbene scene – samo prvi je v slabih dveh leti nabral že krepko več kot dva milijona predvajanj na Spotifyju! Sophie in Marco sta se v tem času dokazala tudi v živo, saj sta z odličnimi nastopi na festivalih, kot so Eurosonic, Reeperbahn, Tallinn Music Week in The Great Escape, hitro postala ljubljenca evropskih showcase krogov, na domačih tleh pa navdušila tudi 20.000-glavo množico v samem jedru avstrijske prestolnice.

Njuno letošnje diskografsko nadaljevanje, drugi album Sauna, spet postreže z zvedavim elektro-popom, v katerem se prepletajo kaos in rutina, neznano in domače, melanholičen vokal in vedri ritmi, zvok sodobnega Dunaja in pridih globalne tradicije – predvsem pa radiu prijazni napevi in melodije, ki smuknejo v uho, požgečkajo pete in omehčajo boke.

Štiričlanska in prav toliko synthska ljubljanska zasedba Futurski je nastala leta 2015, njen zvok pa je paleta sintetičnih barv, zmešanih v sveže milenijsko ozvočje, potopljeno v naefektirane vokale in hladno sanjavost. Izid svojega prvega EPja Synthetic Happiness je ob Matter in persons from porlock obeležila na Šiškini lanski obletnici, letos pa smo zasedbo lahko ujeli tudi na festivalu MENT Ljubljana.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana