LEPROUS - Nakup vstopnic

LEPROUS

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

V izteku februarja bodo Šiško obiskali cenjeni norveški prog rockerji Leprous, ki veljajo za eno najbolj fascinantnih tovrstnih zasedb dandanes. Med drugim nam bodo predstavili material z odlično sprejetega sedmega albuma Aphelion, ki je izšel sredi pandemije in na katerem so se lotili psihološke tesnobe.

Samosvoji norveški prog rockerji Leprous so tekom več kot dvajsetletne kariere ustvarili katalog poglobljene, navdušujoče glasbe in se iz zvedavih prog metal začetkov razvili v enega najbolj edinstvenih in fascinantnih bendov na sodobni sceni. Že od prvenca Tall Poppy Syndrome iz 2009 njihove skladbe zvenijo nezemeljsko, s pomočjo osupljivih nastopov v živo in sodelovanja z Ihsahnom (Emperor) pa so jih za svoje hitro vzeli metal in rock feni z vseh vetrov. Danes zasedba redno nabira milijone spletnih pretokov in nastopa na nekaterih najbolj cenjenih metalskih oz. rock festivalih.

Avgusta 2021 je petčlanski bend izdal svojo sedmo ploščo Aphelion. Zasedba, ki je z rednimi spletnimi prenosi ostala izjemno dejavna tudi v času koronskega zaprtja, je pod vodstvom glavnega tekstopisca navdih našla v pandemični tesnobi in z njo povezanimi psihološkimi izzivi. Rezultat je album, ki od nekaterih najtežjih, najintenzivnejših skladb benda do zdaj preide v delikatno aranžirane, srce parajoče mojstrovine, ki bodo v Šiški v živo zazvenele konec februarja.

Švedsko-norveška naveza Kalandra je desetletje oblikovala svoj zvok, preden je leta 2020 končno izdala svoj prvenec The Line. Bend s koreninami v nordijski folk glasbi eterične melodije pod vodstvom markantne vokalistke spleta v surove, srhljive zvočne krajine, zaslovel pa je s priredbo skladbe »Helvegen« sorodnega benda Wardruna, na podlagi katere je tudi podpisal pogodbo s cenjeno založbo ByNorse.