LeeLooJamais  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

LeeLooJamais


Brežiška skupina Leeloojamais se je na slovenskem glasbenem nebu pojavila leta 2001 kot svetla zvezda, ki je že s prvencem “Pod vplivom” nakazala, da nikakor ne gre le za utrinek. Že na prvencu so nakazali, da se ne bodo zadovoljili s tedaj običajnimi in predvidljivimi glasbenimi formami, temveč da si želijo več in da jim preprosto ni dovolj.


Za slovenski glasbeni prostor je bil kvartet, ki ga je zaznamoval odličen vokal - Lara Love, obogatil pa zagotovo bogat zvok saksofona in klaviatur, drugačen, takrat celo nerazumljen. Preslišan. Nenavadna zmes jazza, rocka, popa, funka je nekatere pustila hladne, glasbeni poznavalci pa so zadovoljno zastrigli z ušesi, saj so hitro spoznali, da je s kvalitetno pop glasbo siromašna Slovenija končno dobila tisto pravo. Najmočnejša plat skupine pa so bili že takrat izvrstni in naravnost nenadkriljivi živi nastopi – danes pa so fantje in dekle v živo slovenski nadstandard!


Začetek 21. stoletja so zaznamovali z energično skladbo “Še enkrat” , s poletno”To je moj dan” in balado “Svoja”, na njihovi promocijski turneji pa je njihovo pot skoraj končala huda avtomobilska nesreča. Trenutki negotovosti, naporna rehabilitacija in trdno prepričanje, da bodo vztrajali na zastavljeni poti, so jih vodili naprej.


NEXTASY (2004)


Drugo ploščo Nextasy so začeli oblikovat v domačem studiu Štala. K sodelovanju so pritegnili vrsto zanimivih gostov – slovenski hip hop ustvarjalec 6 Pack Čukur je pomagal pri skladbi “Morje”, ena največjih slovenskih uspešnic je skladba “Ne zameri mi”, kjer so LeeLooJamais k sodelovanju povabili znanega angleškega raperja Lord-a Lefty-ja. Skladba je postala pravi hit, ki so ga redno predvajali tudi v MTV-jevi oddaji World Chart Express in jim prinesla MTV EUROPEAN MUSIC AWARDS nominacijo v kategoriji ”BEST ACT ON MTV ADRIA” LISBONA 2005. Hip hop balado ”Povej mi” je popestrila odlična nizozemska raperka Sage, ki je na snemanje video spota prišla kljub visoki nosečnosti. Nextasy je popeljal LeeLooJamais tam, kamor spadajo. Osvojili so praktično vse velike odre, glasbene lestvice in TV nastope pri nas in redno odhajali na tuja gostovanja. Plošča Nextasy je konec leta 2004 dobila laskavo priznanje 'Plošča leta 2004' slovenskih radijskih urednikov ter glasbenih kritikov.


COUNTRY CLUB MUSIC (2007)


Nenehna koncertiranja, snemanja in diplomiranje članov skupine na akademijah in konservatorijih v Rotterdamu, Gradcu, Ljubljani in New Yorku so razlogi, da so se LeeLooJamais med ustvarjanjem novega materijala znašli v krizi. Prišlo je do menjave pevk. Mesto “front man-ke” je prevzela Christine. Album Country club music ima zelo močan in pristen organski naboj. Video spot za skladbo “Part of me” je dobil nominacijo MTV EUROPEAN MUSIC AWARDS za ”BEST ACT ON MTV ADRIA” COPENHAGEN 2008. Čudovit duet z izjemno srbsko r’n’b pevko Alexandro Kovač z naslovom “Mi” je močno opozoril na LeeLooJamais v državah bivše Juge. Country club music je očaral kritike in pripeljal nove oboževalce, nikoli pa ni zadovoljil starih. Poleti 2008 se je v skupino vrnila Lara Love, ki je med tem z DJ Sylvain – om posnela “Call me” (Kampanija za SiMobil) in v duetu zapela z Janom Plestenjakom najbolj poslušano skladbo v Sloveniji 2008 – “Soba 102”.


NOVI ALBUM


Sedaj LeeLooJamais v polnem zagonu pripravljajo nov album z novo podobo in svežo energijo. Singel "Still I try" , ki je osvojil praktično vse lestvice pri nas, se je obdržal polne štiri tedne na 1. mestu lestvice MTV Adria in jim tako prinesel nominacijo za European Music Awards Madrid 2010. V videu nastopa tudi fantastična plesna skupina Maestro crew in DJ Paul Blaze.


''Still I Try'' (2010) je prva skladba iz novega albuma LeeLooJamais, ki bo izšel letos.


Drugi single “Night phone” (2011) so premierno odigrali v novoletni MTV Hitorami v Beogradu. Mesec kasneje so z glasovi regije MTV Adria prejeli naziv “Best Hitorama live act 2010”.


Februarja so se LeeLooJamais predstavili na EMI 2011 s skladbo “Slovenka”. “To je razglednica Slovenije”, pravi Lara Love, ki je v show-u nastopila s svojo sestro Mirno na spremljevalnem vokalu. Slovenka je na Valu 202, Radiju Koper in Pomurskem valu postala popevka tedna.


Novinarji in kritiki so “prihajujoč” novi album označili za težko pričakovanega. LeeLooJamais obljubljajo moderno organsko ploščo z elektronskimi izleti in pridihom osemdestih let prejšnjega stoletja. Kot pri vseh albumih doslej, bodo tudi pri tem produkcijo prevzeli LeeLooJamais sami.


www.leeloojamais.com


DISKOGRAFIJA: • POD VPLIVOM (2001)

 • NEXTASY (2004)

 • COUNTRY CLUB MUSIC (2007)


NAGRADE IN NOMINACIJE: • SRF 2004 NAGRADA ZA “BEST POP SONG” po izboru radijskih urednikov za skladbo “NE ZAMERI MI feat. LORD LEFTY”

 • ALBUM LETA 2004 po izboru glasbenih kritikov Slovenije (Dnevnik.si)

 • SRF 2005 nominacija za “BEST POP SONG” po izboru radijskih urednikov za skladbo “MORJE”

 • MTV EUROPEAN MUSIC AWARDS nominacija v kategoriji ”BEST ACT ON MTV ADRIA” LISBONA 2005

 • VIKTOR 2006 nominacija v kategoriji za najpopularnejšega izvajalca v Sloveniji

 • PORIN 2007 Nominacija za najboljšo pop produkcijo (C&V production) za produciranje plošče skupine E.N.I. (CRO)

 • MTV EUROPEAN MUSIC AWARDS nominacija v kategoriji ”BEST ACT ON MTV ADRIA” COPENHAGEN 2008

 • VIKTOR 2008 nominacija v kategoriji za najpopularnejšega izvajalca v Sloveniji

 • MTV EUROPEAN MUSIC AWARDS nominacija v kategoriji ”BEST ACT ON MTV ADRIA” MADRID 2010